Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Elliott Smith NME kan rapportere, at den amerikanske sanger og sangskriver Elliott Smith døde igår 34 år gammel [via Waiting for a Truck]. Der er endnu ingen meldinger om, hvordan den oscarnominerede sanger døde, men uanset hvad der er sket, er det et kæmpe tab.

Smith startede sin karriere med bandet Heatmiser, men begyndte i 1993 også at udgive soloplader. Han skaffede sig hurtigt en trofast fanskare, men han blev først for alvor kendt, da han i 1998 blev oscarnomineret for sangen Miss Misery, som han havde skrevet specielt til Gus Van Sants film Good Will Hunting. Nomineringen og hans skift af pladeselskab fra Kill Rock Stars til Dreamworks gav en del opmærksomhed, hvilket betød større pladesalg af hans to næste plader “XO” og “Figure 8“. Begge plader fik fortjent rigtigt flotte anmeldelser, og derfor var der store forhåbninger til pladen “From A Basement on the Hill”, som han var i gang med at indspille.
Elliott Smith var en fremragende sangskriver med en unik stemme, og han vil blive savnet.
[Update] Der er en artikel i The New York Times med mere info om Elliott Smiths alt for tidlige død.

 

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS