Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Grandaddy på Voxhall Der var ganske godt besøgt, da det amerikanske band Grandaddy besøgte Voxhall mandag aften, og der var ingen tvivl om, at bandet følte sig hjemme i Århus. Bandets seneste plade, “Sumday“, er nemlig indspillet i sangeren Jason Lytles hjemmestudio i byen Ceres, California, så den lokale øl fik bandets medlemmer til at tænke på dem derhjemme, og publikums varme modtagelse fik dem til at fortælle lidt om deres hjemegn.

Grandaddy på Voxhall Det var primært sange fra bandets tredie plade, “Sumday“, der blev budt på i løbet af den halvanden time lange koncert. Men der blev også spillet et par sange publikum ikke umiddelbart kunne genkende, hvilket gjorde, at koncerten specielt i begyndelsen var en lidt ujævn omgang (der var lidt tvivl på de billige rækker om, hvorvidt der var tale om meget nye numre eller meget gamle numre, men det fandt vi aldrig ud af).

Men når Grandaddy hev sange som Now It’s On, El Camino in the West, Yeah Is What We Had og måske lidt overraskende også AM 180 (der både findes på debuten og soundtracket til filmen 28 Days Later), så kom der rigtigt godt gang i publikum.

Det ville dog have klædt dem at have spillet lidt flere sange fra “The Sophtware Slump“, men vi måtte desværre nøjes med Hewlett’s Daughter, The Crystal Lake og en ganske lang version af He’s Simple, He’s Dumb, He’s The Pilot som eneste ekstranummer. Det virker som en lidt mærkelig disposition, da “The Sophtware Slump” formodentligt er den plade, der har introduceret de fleste til bandet, men sådan kan det jo gå nogle gange til koncerter.

Det er svært ikke at sammenligne Grandaddy med The Flaming Lips specielt nu, hvor Grandaddy har taget det helt store videoshow med på turné. De viste et par af deres musikvideoer under koncerten, men ellers var det primært mærkelige hjemmevideoklip og en scene fra en gammel Robert Duvall film, der var medbragt som visuel underholdning. Musikken hos begge bands har naturligvis bund i den støjende indierock, men de har udviklet sig henimod at fokusere mere på de fantastiske melodier og store arrangementer, hvilket klæder begge bands så godt, at de hører til blandt de mest interessante amerikanske bands lige nu.

Grandaddy på Voxhall Og selvom Lytle og hans kumpaner var ganske fåmælte koncerten igennem (de fik dog dedikeret en sang til halv-århusianeren Howe Gelb), så var publikum specielt i sidste halvdel af koncerten ganske godt med, når der blev spillet nogle af de perler, der findes på bandets seneste to plader. Videobillederne fungerede ganske godt til at understøtte sangene (videoen til El Camino, hvor en flok børn med skæg lader som om de er Grandaddy er guld værd), og når sangene er så gode, så er det svært ikke at have det godt, når Lytle med sin englerøst synger harmonier med bassisten Kevin Garcia, mens den kolossale trommeslager Aaron Burtch (iført en Listen to skateboarding t-shirt) ryger sin smøg nummer 75. Det alene var faktisk billetprisen værd, og resten var bare en skøn bonus.

[Update] Vi har fået nogle billeder fra koncerten tilsendt og har valgt at tilføje dem til anmeldelsen. Så klik på [Læs mere], hvis I vil have et mere visuelt indblik i, hvordan koncerten var.

[Update] Rasmus Bang interviewede Jim Fairchild fra Grandaddy inden koncerten i Århus. Så besøg Rasmus’ weblog og hør Fairchild fortælle om, hvordan det var at lave en follow-up plade til den kritikerroste “The Sophtware Slump“, og hør hvilke bands han ville spille, hvis han kunne være DJ en time.

Grandaddy - Foto: Grandaddy - Foto: Grandaddy - Foto:

Grandaddy - Foto: Grandaddy - Foto: Grandaddy - Foto:

Grandaddy - Foto: Grandaddy - Foto: Grandaddy - Foto:

 

Kommentarer
 

Aktivitet

StyleGuy: Er det stadig muligt at hente albummet her i 2013? Det...
StyleGuy: Jeg gad virkelig godt have set en koncert med dem. Man...
Billig-Mode.dk: Hvad laver Glen Campbell egentlig i dag? Det er...
Louis Bernhard: Jeg havde slet ikke fået med, at han var stoppet :O...
T-H: It’s here!
Peter: Jeg tror faktisk det går hen og bliver ret godt. Jeg har dog...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS