Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Greg Dulli - Foto: Jan Chrillesen Var der nogen der troede at Greg Dulli havde glemt, hvordan man spiller larmende rockmusik efter opløsningen af The Afghan Whigs, så havde de nok hurtigt ændret opfattelse til koncerten med The Twilight Singers mandag aften på Voxhall.

Her kunne man nemlig opleve Greg Dulli i selskab med sit nye band, og selvom de på pladerne lyder en del mere afvekslende og tilbagelænet end The Whigs gjorde, så får den altså ikke for lidt, når den charmerende sanger og hans habile orkester overtager scenen. Der var fuld knald på fra første sang, og selvom koncerten nok for mange af koncertgængerne var første møde med sangene fra de to plader med The Twilight Singers, så syntes det ikke at gøre folk det store.

The Twilight Singers - Foto: Jan Chrillesen Der er nogle virkeligt gode numre på pladen “Blackberry Belle”, og det var specielt fedt at høre en meget lang version af et af pladens bedste numre, der har den ganske morsomme titel Teenage Wristband. En anden underholdende detalje var Dullis tendens til at blande tekster fra gamle sange ind i sine egne, hvilket var mest tydeligt på introen til sangen Love fra “Twilight” pladen, hvor Dulli sang første vers af All You Need is Love.

Greg Dulli - Foto: Jan Chrillesen Sangen Love fik forøvrigt en reprise som første ekstranummer, da bandet efter en kort pause kom tilbage for at spille tyve ekstra minutter. Men hvor den storrygende Greg Dulli ellers hele aftenen havde spillet på sin Telecaster, valgte han til ekstranumrene at forvise pianisten til rollen som rytmeguitarist, mens han selv tog sig af tangenterne. Så vi fik nummeret ikke bare i en ny version, men også med Dulli i rollen som Gollum, der gentagende gange fik sagt “My precious“.

Det var ret forrygende at se bandet gå til værks som om de spillede for tusindvis af mennesker. Dulli er en charmerende showman med en gadedrenge attitude, der virkeligt kan sætte liv i festen. Det havde naturligvis været helt fantastisk, hvis bandet havde hevet Debonair eller When We Two Parted ud af posen til sidst, men sådan skulle det ikke være. Men tilgengæld fik vi en koncertoplevelse der trak på soul og rock inspirationen, og det hele blev serveret i en alsidig indie indpakning for fulde gardiner og godt humør.

[Update] Så er der flere billeder fra koncerten under “Læs mere…”

The Twilight Singers - Foto: Jan ChrillesenThe Twilight Singers - Foto: Jan ChrillesenThe Twilight Singers - Foto: Jan Chrillesen

The Twilight Singers - Foto: Jan ChrillesenThe Twilight Singers - Foto: Jan ChrillesenThe Twilight Singers - Foto: Jan Chrillesen

The Twilight Singers - Foto: Jan ChrillesenThe Twilight Singers - Foto: Jan ChrillesenThe Twilight Singers - Foto: Jan Chrillesen

Copyright – Jan Chrillesen

 

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS