Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Det var sidste dag på Recession festivalen, og derfor besluttede vi os for at tage en chance med nogle bands, vi aldrig havde hørt om. Så i det følgende kan du finde anmeldelser af Mountaineer, Tex La Homa, Dynasty Handbag og Numbers.

Mountaineer

Mountaineer - Foto: Jan Chrillesen Lørdag aften var LYNfabrikken i Vestergade omdannet til spillested, og det første navn de bød indenfor var tyske Mountaineer. Desværre var de tyve minutter forsinket, men da de endeligt gik på var de et positivt pust på en festival, hvor en del bands har spillet melankolsk eller direkte deprimerende rock. Bandet består egentligt primært af sanger og sangskriver Henning Wandhoff, men med på turné bringer han fire kvinder, der udover at spille på bas, guitar osv. også spiller på en række mere utraditionelle instrumenter. Så undervejs blev der spillet på banjo, mundorgel, xylofon og et par instrumenter, vi ikke lige kender navnene på.

Musikken var utrolig forsigtig, men alligevel med en vis optimisme der specielt kom frem, når Wandhoff sang om speedbåde og solskinsdage. Men der var også grund til at være glad for der var mødt rigtig mange mennesker op i caféen på LYNfabrikken. Undervejs forsøgte den lidt generte tysker at fortælle historier til publikum, men de endte flere gange med ordene “I should just stop talking now“, da han aldrig rigtigt kom frem til den pointe, han havde håbet på. Men det gjorde ikke koncerten mindre hyggelig og skal man bedømme efter, hvor mange der samlede Mountaineer CDer op efter koncerten, må man sige at den var en stor succes.

Tex La Homa

Tex La Homa - Foto: Jan Chrillesen Vi blev hængende på LYNfabrikken for at se Tex La Homa, der spiller atmosfærisk og melankolsk musik. Igen er der egentligt tale om et enmandsprojekt, men sangskriveren Matt Shaw havde til lejligheden allieret sig med en makker, der udover at spille guitar tog sig af alt det elektroniske.

Musikken var stemningsfyldt og storladen og passede derfor måske ikke helt ind i den caféstemning, der var på stedet. Fordi Mountaineer havde spillet nærmest spag og skrøbelig musik fremstod Tex La Homa noget bombastisk i forhold til. Desuden var de også forsinkede, så halvvejs igennem begyndte enkelte stille og roligt at forlade stedet for at se andre ting, og det samme gjorde vi.

Dynasty Handbag

Dynasty Handbag - Foto: Jan Chrillesen Havde vi vidst at musikken på Musikcaféen også var forsinket, var vi blevet hos Tex La Homa. Vi var kommet ned for at høre Numbers, men da vi arriverede var det forgående navn, Dynasty Handbag, langtfra færdigt. Dynasty Handbag er nemlig et one-woman-show, hvor en kvinde, der minder om et kryds mellem Yoko Ono og Peaches, stod og skreg henover noget musik, der lå på et DAT bånd et eller andet sted. Musikalsk mindede det mest om Moldy Peaches dog uden at være specielt morsomt, så det var der ikke meget ved. Det mest interessante var, at hun mellem numrene havde indtalt en masse instruktioner og samtaler med sig selv, som hun så på scenen kommenterede på. Det fik hende til at virke endnu mere vanvittig end ellers, for pludseligt stod hun og snakkede med en, to eller tre forskellige versioner af sig selv. Så det meste af tiden var det desværre som at overvære en terapilektion med en skizofren kvinde med meget dårligt hår.

Numbers

Numbers - Foto: Jan Chrillesen San Francisco trioen Numbers gik på med over en halv times forsinkelse, men de gik på med et brag. Trioen, der var iført ens stribede t-shirts, spillede aggressiv musik inspireret af 80er punk blandet med dansetrommer. Musikken var ret simpel, da trommer, guitar og Moog var, hvad bandet havde at gøre godt med, men alligevel formåede de at levere en øredøvende høj koncert. Kombineret med at melodier ikke rigtigt var noget de arbejdede med, så endte det faktisk med, at det hele blev lidt uinteressant.

Der var utroligt meget tryk på, men musikken var unuanceret og selvom deres tekster eftersigende skulle være politiske, var det svært at fange de ting, der blevet råbt af de tre musikere. Men der var flere steder begejstring for bandet blandt publikum, der bl.a. indeholdt Felix Kubin og Ms. Dynasty Handbag, der begge dansede rundt som tosser. Som oftest når man spiller hurtigt, så er sangene også ret korte. Så efter 35 minutter sagde bandet tak for i aften, og selvom de kom tilbage og gav et ekstranummer, så var det alligevel en ganske kort koncert. Og med det kunne vi traske hjem og sige mange tak for en festival, der bød på et par positive oplevelser og en masse musik, vi ellers aldrig ville have hørt.

Mountaineer - Foto: Jan ChrillesenMountaineer - Foto: Jan ChrillesenMountaineer - Foto: Jan Chrillesen

Tex La Homa - Foto: Jan ChrillesenTex La Homa - Foto: Jan ChrillesenTex La Homa - Foto: Jan Chrillesen

Dynasty Handbag - Foto: Jan ChrillesenDynasty Handbag - Foto: Jan ChrillesenDynasty Handbag - Foto: Jan Chrillesen

Numbers - Foto: Jan ChrillesenNumbers - Foto: Jan ChrillesenNumbers - Foto: Jan Chrillesen

Copyright – Jan Chrillesen

 

Kommentarer
 

Aktivitet

Amelie: Hi friends, how is the whole thing, and what you desire to...
?????? ????: ?????? ???? ?????
????? w888: We absolutely love your blog and find the majority of...
n: I visit every day some sites and websites to read articles or...
mrpiracy: you’re really a good webmaster. The web site...
xxx: A?t?ally no matter if someone doesn’t be awa?e ?f...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS