Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Muse Da engelske Muse i 1999 udgav debutpladen “Showbiz” var anmelderne hurtigt ude og sammenlignede Muse med Radiohead specielt pga. balladen Unintended. Men pladen var faktisk en hel del mere hårdtslående, end Radiohead nogensinde har været, og det primære sammenligningspunkt var egentlig bare Matt Bellamys tendens til at synge falset. Men udover Unintended indeholder pladen en stribe fremragende singler som Sunburn og Muscle Museum, og Muse fik sig hurtigt etableret som et fremadstormende band, man skulle holde øje med.

Men Radiohead sammenligningerne blev for alvor gjort til skamme få sekunder inde i New Born, det første nummer på pladen “Origin of Symmetry“, hvor Muse viser, at hvor Radiohead er gået i en mere elektronisk retning, er Muse bare blevet endnu mere rock. Det meste af pladen er et sonisk angreb på alle sanser, hvor Bellamys stemme og guitar konstant kæmper om, hvem der kan producere de vildeste toner og lyde. Disse sange bliver bare endnu vildere til koncerterne, da Muse er et forrygende liveorkester, hvilket de har bevist flere gange herhjemme. Det er også tydeligt på deres Hullabaloo CD/DVD, der udkom efter afslutningen af Symmetry turnéen.

Sidste år udgav bandet så pladen “Absolution“, hvor der bestemt ikke er blevet lagt låg på intensiteten. Endnu engang er der fuld skrald på sangene, men denne gang er der fokuseret mere på at lave mere rendyrkede rocksange end symfoniske værker, hvilke der var nogle stykker af på “Origin of Symmetry”. Sange som Stockholm Syndrome og Hysteria fra den nye plade burde være garanti for feststemning til koncerten på Roskilde, specielt når de bliver blandet med resten af sangene fra bandets fremragende bagkatalog.

 

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS