Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Teitur Debutpladen “Poetry & Aeroplanes” fra færøske Teitur har været længe undervejs, men den har absolut været ventiden værd. Den færøske sangskriver forlod sit hjemland som 17-årig, og et par år senere kunne man faktisk opleve ham på den sjette udgave af Spot Festivalen, hvor man igen i år kan opleve ham.

Siden da har han spillet opvarmning for bl.a. John Mayer, Lisa Loeb og Ron Sexsmith, og sidste år udkom så debutpladen, der blev vel modtaget specielt i USA. Teitur har fået ganske kompetent hjælp på pladen bl.a. fra producer Rupert Hine, der i 80erne producerede plader for Howard Jones, Tina Turner og Thompson Twins og siden har han produceret den enormt populære debutplade fra Duncan Sheik. Til at skrive sangene har han bl.a. allieret sig med Jeff Cohen (der skrev Crazy For This Girl sammen med Evan & Jaron) og Matt Bronleewe, der har arbejdet sammen med Jars of Clay og Natalie Imbruglia. Og til at spille trommer på det meste af pladen har Teitur valgt Matt Chamberlain, der tidligere har spillet for David Bowie, Tori Amos og John Mayer, så også her har vi fat i en kompetent herre.

Musikalsk er der tale om akustisk popmusik formodentligt inspireret af Suzanne Vega og James Taylor, så pladen igennem er melodierne og teksterne i forgrunden. Dette kommer tydeligst frem på en sang som I Was Just Thinking, hvor Teitur i sit melankolske hjørne synger om et langdistance forhold. Men nogle af de gladere sange minder faktisk om sange, man har kunnet finde på nogle af de senere Sting plader. Når Teitur skal optræde på dette års Roskilde Festival medbringer han to musikere, der skal bakke ham op, mens han fremfører sine charmerende popsange. Så har du brug for et pusterum, mens du er på festival, bør du svinge forbi og give Teitur en chance.

 

Kommentarer
 

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...
14/10-2020:
Hello world
15/10-2020:
Hello world
14/10-2020:
Hello world
14/10-2020:
Hello world
14/10-2020:
Hello world

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS