Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Sonic Youth: Sonic Nurse Der er ikke mange af de banebrydende amerikanske indiebands fra 80erne tilbage, men det måske mest indflydelsesrige af dem hedder Sonic Youth, og de lever heldigvis i bedste velgående. Deres seneste plade, “Sonic Nurse” er deres syttende album siden debutpladen “Confusion is Sex” fra 1983. Men selvom bandet har en lang historie bag sig, er det nye album faktisk et ganske godt sted at starte, hvis man aldrig har hørt et Sonic Youth album før.

Sonic Youth er kendt for at lave skramlet og skæv indierock, hvor dissonans og støj er dyder, og vokalerne ofte er vrængende og aggressive. Den stil kører de for såvidt fortsat, men på “Sonic Nurse” er der fokuseret mere på sange med riffs og temaer end på at bombardere lytteren med støj, hvilket betyder det er en del lettere at høre, hvor gode sangene egentligt er. Pladen starter med den helt fantastiske Pattern Recognition (opkaldt efter William Gibsons bog af samme navn), hvor Kim Gordon nærmest hvisker sig igennem en sang, der minder lidt om Kool Thing fra “Goo” pladen. På Unmade Bed er det Thurston Moore, der stille synger om en hit-and-run lover back in your heart, hvor vokalen står i kontrast til det musikalske kaos, der eksisterer mellem versene.

Den stil fortsætter på Dripping Dream, der dog er mere cool og mindre melankolsk med et funky lille guitarbreak, der kommer efter de to første vers. Men så skifter pladen for et øjeblik karakter, da Kim Gordon går til angreb på (af alle mennesker) Mariah Carey i sangen Kim Gordon and the Arthur Doyle Hand Cream. Sangen er nok den mærkeligste og mest larmende på pladen, men eftersom den får pløjet alle Mariahs problemer igennem med nervesammenbrud, Eminem og hendes nye pladekontrakt, er den faktisk ganske underholdende. Men det meste af pladen er dog ganske nedtonet og de gange, hvor der er eksperimenteres med mange lag af guitar sker det i korte stykker, der fungerer som dynamiske afvekslinger fra vers og omkvæd.

Der er sikkert nogle af de gamle fans, der godt kunne have ønsket sig en smule mere energi, aggression og larm på den nye plade. Men medlemmerne af Sonic Youth har alle forlængst passeret de fyrre, så pladen har den modenhed, man kan forvente af et band, der har spillet sammen så længe. Der er en stribe rigtig gode sange på pladen, der alle har den umiskedelige Sonic Youth lyd, og på flere af sangene lyder Kim Gordon faktisk som Nico, hvilket er både sexet og charmerende. Og skulle man så efter at have købt “Sonic Nurse” pludseligt få lyst til at gå på opdagelse i bandets store bagkatalog, kan man finde al larm man har brug for på pladerne “Daydream Nation” og “Dirty”.

 

Kommentarer
 

Aktivitet

alfaiztech.com: Its not my first time to visit this site, i am...
solitaire: Hi to all, it’s actually a fastidious for me to...
20 cy Dumpster: Hey there, You’ve done a fantastic job....
impossible quiz: Thank you, I’ve just been looking for info...
Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS