Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Der er lagt op til en speciel oplevelse, når Jim White på søndag for første gang gæster Danmark. Han spiller kun en koncert her i landet i denne omgang, så har man lyst til at høre denne unikke sangskriver foregår det altså på søndag på Voxhall i Århus og forventningerne til koncerten må siges at være høje.

Jim White Amerikanske Jim White er opvokset i Florida på en solid kost af gospelmusik og skulle eftersigende have en baggrund som både pro surfer og fotomodel. Midt i 90erne kom han i kontakt med David Byrne, der gerne ville have den interessante sangskriver til at udgive plader på sit selskab Luaka Bop. Siden da har Jim White udgivet tre plader, hvoraf den seneste – “Drill a Hole…” – udkom tidligere på året.
Det er ikke specielt let at sætte Jim White i en musikalsk kasse, men påvirkningen fra opvæksen i de religiøse sydstaterne er ret tydelig. Han bevæger sig i samme genre som Grandaddy og Lambchop, men han har tydeligvis også en del tilfælles med Tom Waits (han har da også arbejdet sammen med Ralph Carney, der har indspillet sammen med Waits siden 1985). White har dog en langt kønnere og til tider mere sørgmodig stemme end Tom Waits, hvilket han bl.a. viser på Static on the Radio, hvor han får sublim vokal assistance af Aimee Mann. Men ligesom med Waits kan teksterne være svære at genneskue, hvilket dog på sange som Borrowed Wings og If Jesus Drove a Motor Home ikke gør det store, da billederne alligevel virker ganske fortrinligt.

White er en af den slags kunstnere, der modtager masser af roser fra sine kolleger, og han har det seneste år bl.a. turneret med Wilco, Lucinda Williams og The Handsome Family. Det er også lykkedes ham at få bl.a. Aimee Mann, Bare Naked Ladies, The Sadies og M.Ward til at medvirke på “Drill a Hole…“, og så er den såmænd produceret af Joe Henry. Koncerten på søndag har dog undertitlen Alone with Machines, hvilket skyldes at han møder op til koncerten uden musikalske partnere. Det skal derfor blive spændende at se, hvordan han vil konvertere de komplekse sange til solostykker. Der kan dog næppe være tvivl om, at sangene kan klare at blive strippet ned til akustiske version. Så herfra vil vi i hvert fald anbefale, at man giver den spændende sangskriver en chance og tjekker både op på “Drill a Hole…” og koncerten på søndag.

 

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS