Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Spot-festivalen holdt sit indtog i Århus i denne weekend, og endnu engang blev der budt på spændende nordisk musik, interessante foredrag, god stemning, masser af fest og urimelige mængder af øl.

Hele balladen startede med en åbningsaften i torsdags, hvor Steffen Brandt, Lars H.U.G., Dicte, Henriette Sennenvaldt og færingen Eivør optrådte sammen med den klassiske strygekvartet Ensemble Midtvest. Efter taler af Gunnar Madsen fra Rosa og Jacob Eriksen (der bl.a. har en fortid i bandet Shirtsville) indtog Lars H.U.G. scenen sammen med guitarist Rolf Hansen og Anders Stochholm. Til trods for de halvformelle omgivelser i Musikhusets Store Sal indledte Lars H.U.G. koncerten med ordene “Halløjsuppe!” og fortsatte med at lave sjov med publikum, der opførte sig en anelse for ærbødigt.

Lars H.U.G. spillede fem sange inklusiv den ufatteligt smukke Elsker dig for evigt, Solen er så rød Mor og Backwards, hvor Henriette Sennenvaldt vikarierede for Lisa Ekdahl. Der var rigeligt bid i Hugtanden torsdag aften, der bl.a. tørt kunne konstatere, at når Mary får et barn vil en af landets prinser kunne kalde sig Onkel Joakim. Der var en kort pause efter Lars H.U.G.-koncerten, hvorefter Henriette Sennenvaldt sang tre sange. Det første var et nyt nummer, derefter Hjertebarn, men højdepunktet var uden tvivl afslutningsnummeret, der var en version af Henover Himlen fra Lars H.U.G.-albummet “City Slang”.

Efter pausen var det blevet tid til Eivår Palsdottir, der synes at falde i alles smag med undtagelse af Frekvens’ udsendte. Hun bød på tre sange på henholdsvis færøsk og svensk, der blev indledt af små historier om, hvad teksterne handlede om. Vi var ude i noget folkemusik inspireret og ganske dybfølt musik, men specielt den anden sang, hvor Eivår gik over i en omgang trommedans faldt ikke just i vores smag.

Så derefter var det en befrielse, da go’e gamle Steffen Brandt gik på scenen med linjerne “Wer reitet so spät durch Nacht und Wind?/Es ist der Vater mit seinem Kind” fra Goethes “Erlkönig”, hvilket var inspireret af de optrædende musikeres tilbagekomst fra Tyskland. Undervejs snakkede Brandt som vanligt Fanden et øre af, og kom bl.a. med kommentaren: “Og så sidder I jo og spørger jer selv: Hvornår kommer der noget om H.C. Andersen”. Herefter fulgte et par kommentarer om at Tina Turners optræden kunne have financeret fleste Spot-festivaler, og konkluderende kunne Brandt sige, at det var på tide at lade Andersen være i fred, og at han i stedet fortjente blot at blive læst.

Musikalsk bød Steffen Brandt på Sommeren slut og Godnat, du før han kunne byde velkommen til Dicte, der hjalp ham på Lanterne. Han gengældte tjenesten på sangene A Good Day, Make it Alright og Blue Skin før de sluttede med Eventyr for begyndere. De to fik dog lov til at komme tilbage og give ekstranummeret So So Good, hvilket Dicte beskrev som en ond blues.

Både musikalsk og underholdningsmæssigt var specielt første og sidste del af koncerten helt i top, selvom Ensemble Midtvest ikke altid fremstod lige tydeligt i lydbilledet. Arrangementet var nok ikke specielt velvalgt som underholdning for festivalens udenlandske gæster. Men for resten af os var det en rig fin start på, hvad der skulle udvikle sig til en fremragende festival.

Der er billeder og flere kommentarer om åbningsaftenen hos TV2fan.dk.

 

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS