Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Efter at have kastet et blik på torsdags-, fredags-, og lørdagsprogrammet er tiden nu kommet til at se, hvad søndagsprogrammet bl.a. har at byde på.

Wilco: Et af de allerstørste alt-country-navne, Wilco, gæster i år Arena på Roskilde Festivalens sidste dag. Bandet kommer til Danmark efter en længere tour, der bl.a. bragte dem forbi Bonnaroo, Boston og Toronto til publikums og anmeldernes store begejstring. Bonnaroo-koncerten roses af Spin Magazines udsendte for den sublime stemning og Jeff Tweedys gode humør, mens Toronto Sun i deres anmeldelse af bandets besøg i Canada fokuserer på musikernes håndelag (kalder dem ‘musician’s musicians’) og Tweedys ‘exceptional singing voice and songwriting.’ Efter koncerten i Boston havde The Boston Globe kun lovord til overs for Tweedy, den nye guitarist Nels Cline og resten af bandet, som ifølge anmelderen er i stand til at spille hvad som helst. Det skal blive spændende at se, om denne alsidighed og professionalisme også skinner igennem på Roskilde.

Arctic Monkeys: Det er igen i år lykkedes for Roskilde Festivalen at lokke Arctic Monkeys til Danmark, hvor bandet i denne omgang er blevet opgraderet til Orange Scene. Her skal det vise sig, om bandet er opgaven voksen og leverer et show på højde med Glastonbury, hvor de ifølge NME overlegent satte sig på tronen som ‘Britain’s biggest rock stars.’ Yahoos anmelder er af en anden mening og hævder, at bandets præstation var stærkt skæmmet af stor nervøsitet, og at de kun overlevede den gigantiske udfordring vha. deres enormt stærke sange. Om det bliver det ene eller andet eller måske en ’solid koncert’ med mangel på ‘glød og energi’, som Die Klangschaus anmelder beskriver koncerten på Openair St. Gallen, så bliver det helt sikkert interessant at følge de fire aber på den helt store scene. Et sted, hvor mange mente, at de også skulle have været placeret sidste år.

Muse: Der er sket meget, siden Muses sceneshow kun bestod af et par havenisser, som var tilfældigt placeret rundt omkring på scenen, så der er helt sikkert en stor oplevelse i vente, når de teatralske briter indtager scenen med brask og bram søndag aften. I sidste måned var det helt store samtaleemne blandt musikinteresserede i England Muses koncert på Wembley, hvor bandet tog det genopførte stadions rockmødom og leverede et ‘dazzling show, with flames, fireworks, glitter and graceful dancers spinning below suspended balloons’, som The Guardians anmelder udtrykker det. The Sun er enig og hylder bandet, der var i stand til at sende samtlige fans i en ’screaming frenzy.’ Der er vist heller ingen fare for, at bandet skuffer deres danske fans på søndag.

Spiritualized: Informations Ralf Christensen spår, at genopstandne Spiritualized med det nytilføjede navn Acoustic Mainlines vil ‘vælte selv den mest hærdede festivalgænger omkuld på Arena’, og det er bestemt en mulighed, selvom faldet nok bliver af emotionel karakter, idet Spiritualizeds nyfundne akustiske look skulle være ganske overvældende. Gigwise beretter om et show i Shepherd’s Bush Empire, hvor strygere, akustisk guitar, gospelkor og Jason Pierces alt andet end optimistiske sange efterlader publikum med tårer i øjnene. Yahoo virker også godt tilfredse med koncerten på dette års Glastonbury, mens musicOMH.com i en anmeldelse af en koncert i efteråret sidste år påpeger, at Spiritualized i akustiske klæder tvinges til at udelade flere af bandets bedre (og mere rockede) numre. Dette ødelagde nu ikke anmelderens generelle opfattelse af koncerten, som han betegner som ’tilfredsstillende’ og ’smuk.’

The Twilight Sad: Skotske The Twilight Sad imponerede alt og alle, da deres debut “Fourteen Autumns & Fifteen Winters” udkom tidligere på året, og deres live shows lyder til at være lige så stor en oplevelse. Fra SXSW (‘this band could be playing enormodomes within the next five years’) over New York (‘every once in a while we come across a nugget that has the potential to wholly captivate us’) og Chicago (‘they sing about a heart wrenched anguish that would cause even fans of emo to feel a new sense of stricken moroseness’) til London (‘they demonstrated maturity and poise that suggests that their potential far exceeds the size of venue [The Bordeline]‘) har bandet gået sin sejrsgang, og får Roskildepublikummet bare lov til at opleve lidt af The Twilight Sads storslåethed, så tror jeg, at der venter en støjende smuk ? og meget skotsk ? oplevelse.

Det var det. God festival!

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Oskar
July 6, 2007 kl. 17:18

Mange tak for alle dine opsamlingerne til Roskilde, det hjælper med at overkomme den ellers rimeligt uoverskuelige festival!

Oskar

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS