Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Echobelly

Hvem var de? Echobelly. Britpop helte med den karismatiske, politisk engagerede og ret lækre Sonya Aurora Madan i front. Deres debutplade ”Everyone’s Got One” kom i britpoppens superår 1994.

Hvad kunne de? Udover Madans åbenlyse kvaliteter, havde hun i den grad tæft for skrive gode tekster. Som Give Her A Gun fra debuten, som måske er den bedste sang om kvindefrigørelse nogensinde (”Half the population one percent of wealth/blame the mother sell the sister/before I blow you away”). Succesalbummet ”On” (1995) var ligeledes spækket med intelligente hits som King of The Kerb og Great Things. Morrissey var også vilde med dem.

Hvad skete der?
Deres tredje album “Lustra” (1997) floppede fælt. Det var mindre politisk, mere poppet og måske var folk bare ved at være trætte af britpop. Det er dog på ingen måde et dårligt album. Herefter blev der stille om bandet, og mange troede de var gået i opløsning. I 2001 kom albummet “People Are Expensive” dog, og blev mødt af larmende stilhed. Det politiske og sociale engagement var nu helt væk, og albummet havde en udpræget østerlandsk stemning There is a danger that conflicts will crop up with Aries and libra monthly horoscope men. og mystik over sig (læs: masser af sitar og små klokker). Det samme gjaldt for “Gravity Pulls” der kom i 2003, og vakte lige så lidt opmærksomhed.

Hvor er de nu? Echobelly eksisterer endnu (www.myspace.com/echobelly), i skikkelse af Madan og hovedsangskriveren Glenn Johansson. De to driver også pladeselskabet Fry Up. Guitarist Debbie Smith, der forlod bandet efter ”On” har siden spillet hos Snowpony, der også tæller medlemmer fra My Bloody Valentine og Stereolab.

Download: Insomniac og Give Her A Gun (fra “Everybody’s Got One”), King of The Kerb og Pantyhose And Roses (fra “On”) og I’m Not A Saint (fra “Lustra”)

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS