Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Once

Once udspiller sig henover en uge i Dublin. Den fortæller historien om en irsk gademusikant og en tjekkisk immigrant, men faktisk er det musikken der spiller hovedrollen i filmen.

De to hovedpersoner mødes på gaden i starten af ugen og vi følger dem gennem ugen, hvor det lykkes dem at få et indblik i hinandens liv, reparere en støvsuger, udvikle et fint venskab og skabe en masse god musik.

Den mandlige hovedrolle spilles af Glen Hansard. På filmlærredet har vi ikke set ham, siden han var med i The Commitments. Til daglig er han forsanger i det irske band The Frames, der også står bag musikken i filmen. Den kvindelige hovedrolle spilles af debutanten Markéta Irglová. De passer begge perfekt i deres roller, og spiller med en realisme der gør det meget let, at sætte sig i deres sted, og sympatisere med deres udfordringer og succeser.

På sin vis er Once en musical, men heldigvis ikke af den type, hvor musikken pludselig starter og karaktererne bryder ud i sang for at beskrive deres følelser. Musikken er bare hele tiden til stede, og det virker helt naturligt, da begge vores hovedpersoner har en drøm om at bliver musikere og lever i et meget musikalsk miljø.

Once er et lille mesterværk og kan varmt anbefales. Once har — såvidt vi har kunnet konstatere — desværre endnu ikke en dansk premieredato.

Update: Se traileren hos Apple

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS