Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

De skjulte sange

Hvis man søger på Hidden Tracks eller Pregap på Wikipedia, får man en masse information om sange, der enten ligger gemt til sidst eller allerforrest på forskellige cd’er som en form for bonusmateriale.

Der står desværre bare ikke noget i disse indlæg om, hvilken kvalitet disse tracks besidder. Det virker nemlig som om langt de fleste bonussange er noget forfærdelig larm eller pseudo-morsomme sange, der ikke passede ind blandt resten af sangene.

Ofte ligger de skjulte sange gemt efter det sidste nummer på pladen, som det gør sig gældende med Endless, Nameless, der ligger omkring ti minutters stilhed efter Something In The Way med Nirvana til sidst på ”Nevermind”, og som man skal være ret stor fan for at gide spole frem til.

Man skal ikke spole helt så langt for at finde bonusnummeret på Beck-pladen ”Mellow Gold”, men her skal man til gengæld ikke bare være stor fan, men decideret gavmild med brugen af definitionen musik for at få noget ud af tracket Analog Odyssey.

I den mere humoristiske afdeling kan man på Better Than Ezra-pladen finde sangen Der Pork Und Beans til sidst på pladen, og på det seneste Guns N’ Roses-album ”The Spaghetti Incident?” finder man som bonus sangen Look At Your Game, Girl, der er skrevet af Charles Manson.

En anden måde at lægge skjulte sange ind på er ved at lægge en masse tomme tracks ind af to eller tre sekunders varighed, så eksempelvis en sang som Invocation fra Danzigs fjerde album dukker op som sang nummer 66.

Den samme metode brugte Cracker, da de lagde hele tre bonussange ind på albummet ”Kerosene Hat”. Det gav nogle problemer, da bandet for nylig spillede koncert i USA, hvor de havde lovet, at de ville spille albummet i sin helhed. Problemet blev dog løst ved at publikum højlydt talte track-numrene mellem de skjulte sange helt frem til afslutningsnummeret Kerosene Hat, der ligger som nummer 99 på pladen.

Men inspirationen til dette indlæg kom faktisk efter for nylig at have genopdaget et bonus-track, der rent faktisk var værd at lytte til. Det drejer sig om sangen Horse, der findes til sidst på albummet ”Throwing Copper” med Live. Sangen viser gruppen fra en mere country-inspireret side, og selvom det er en stilmæssig udflugt sammenlignet med resten af pladen, så er det faktisk blandt de bedste numre på pladen.

Men dette kan ikke være det eneste gode bonus-track, der findes, så har du en tilføjelse, må du meget gerne lægge en kommentar.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Søren
September 23, 2007 kl. 18:27

Teknisk set ikke et hidden track, men jeg kan godt lide sidste havdel af Brendan Bensons Jet Lag fra “Lapalco”. Efter et halvt minuts tid kommer en fin, afdæmpet version af Metarie. Jet Lag’s the price to pay to play showbiz, kids.

Kristian
September 23, 2007 kl. 19:07

C*nts are Still Running The World ligge placeret efter 35 minutters stilhed på Jarvis’ soloplade, hvilket er a pain!

John
September 23, 2007 kl. 19:20

Havde helt glemt Jarvis. Det er faktisk ikke engang det eneste eksempel på, at et hidden track har været en single.

Counting Crows udsendte Big Yellow Taxi som single (gemt på “Hard Candy”) og førnævnte Cracker udsendte også et af førnævnte bonus-tracks (Eurotrash Girl) som en single.

Peter
September 23, 2007 kl. 20:28

Open Invitation som ligger 4 minutter inde i The Line, som er sidste nummer på BRMC’s Howl

Mette
September 23, 2007 kl. 21:15

Der er også An Open Letter to the Lyrical Trainspotter på hedengangne Mansuns “Attack of the Grey Lantern” en tre-fire minutter efter sidste track. En sød lille sang der ironiserer over overfortolkning af sangtekster (i og med Mansun sang om Stripper Vicars og hvad har vi så er det måske forståeligt fra deres side af), men dette er måske lige i overkanten:
“The lyrics aren’t supposed to mean that much
They’re just a vehicle for a lovely voice”
Der er vel også en værdi i at folk kan finde egen mening i teksterne – så længe de ikke mener at have fundet ‘den sande mening’ :-)

Klaus
September 23, 2007 kl. 23:47

En god tur i byen – eller måske afslutningen på det kan findes på Ash: 1977. Det kan dog også bare være et band, der hygger sig i øvelokalet med lidt drengehørm inden lækre Charlotte Hatherley joinede…

John
September 28, 2007 kl. 22:05

Så pinligt! Jeg glemte det måske bedste gemte nummer nogensinde, hvilket findes på Pete Yorn-pladen “Musicforthemorningafter”.

Sangen hedder “A Girl Like You” og er så smuk en sang, at den dukker op i en scene i filmen “Sidewalks of New York”, hvor David Krumholtz synger den i en stille stund. Den havde helt klart fortjent at komme med i indlægget.

Roy
September 29, 2007 kl. 20:44

Endnu et glimrende eksempel findes på Around the Fur med Deftones, hvor sangen “Damone” kommer efter ca 32 minutter.Det er faktisk et af de bedste tracks på skiven, og det siger ikke så lidt.

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS