Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Hvor blev de af? EMF

Hvem var de? James Atkin, Ian Dench, Zac Foley, Derry Brownson og Mark Decloedt – indiedance, lang tid før Klaxons.

Hvad kunne de? Lave et brag af en første single. EMF, Epsom Mad Funkers, dukkede op i 1989 og blev efter blot fire koncerter signet af EMI, hvis pladeselskabsrepræsentant eftersigende måtte hoppe i en flod, for at få trukket kontrakten i land. Året efter smækkede de den fabelagtige debutsingle Unbelievable på gaden. Den gik nummer 3 på hitlisten i England, og røg helt til tops i USA. Året efter kom albummet ”Schubert Dip”, der gik i top-3 både i England og USA, og affødte også singlerne Lies, I Believe og Children.

Hvad skete der? I 1992 kom der både en ep og et nyt album, ”Stigma”, der ikke klarede sig specielt godt hverken hos kritikerne eller pladekøberne. Så gik der 3 år før ”Cha Cha Cha” udkom, men igen blev pladekøberne væk, og albummet toppede som nummer 30. Det var mere end EMF’erne kunne klare, og bandet gik i opløsning.

Hvor er de nu?
I 2001 blev bandet gendannet, og sendte et greatest hits album ud. Året efter døde bassist Zac Foley af en overdosis, og satte en stopper for gendannelsen. Ian Dench har siden skrevet sange til blandt andet Beyoncé, imens Derry Brown og James Atkin begge var med i Bentley Rhythm Ace. Det er dog ikke helt slut med EMF; så sent som i går annoncerede bandet at de spiller sammen igen til december.

Download: Unbelievable

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS