Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Made of Buildings

Jeg kan godt lide at komme på Århus’ forholdsvise nye studenterhus. Jeg kan også godt lide at komme og høre rockmusik på dette sted, men det er som om, at det gamle pakhus ikke rigtigt formår at skabe de optimale rammer for en koncert pga. det store, åbne rum, bordfodboldspillene i hjørnerne og snakkende personer i den lange bar. Ikke desto mindre formåede Made of Buildings via deres indadvendte postrock at skabe en intim stemning for dem, der gad høre efter.

Klik på ’Læs mere’ for resten af koncertanmeldelsen.

Made of Buildings7/11
Made of Buildings debuterede tidligere på året med deres selvudgivne album “The World Has Been Stolen By Cynics”, hvilket medførte pæne anmeldelser i bl.a. Politiken, Gaffa og Soundvenue, men, som bandets sparsomme tourplan vil bevidne, så har der efterfølgende ikke været tale om det helt store promotionapparat i form af livekoncerter.

Det hænger nok sammen med, at Made of Buildings’ musik tager sig bedre ud i høretelefonerne end på en scene, men man skal nu ikke tage fejl af bandets livekvaliteter. Sange som As We Make A Break For Dawn og den Grandaddy/Depeche Mode-erindrende Quarantine vinder faktisk i liveformatet, hvor stueorglet og de elektriske guitarflader får et mere levende udtryk. Blandt højdepunkterne var også det instrumentale slutnummer Raek:Tai, der oven i købet formåede at få de fleste småsludrende elementer blandt publikum til at tie stille – eller også blev de bare overdøvet af det monumentale støjniveau.

Campsite6/11
Lidt sværere var det for Campsite, der trods status som aftenens hovednavn kæmpede en brav kamp for at engagere publikum med deres dansable indierock. At sidde og hygge sig ved cafébordene virker måske naturligt under en Made of Buildings-koncert, men i tilfældet Campsite bliver det lidt af en ironisk gestus til et band, der har produceret danseglade popmelodier som eksempelvis Lines Intact, og som i forsanger Johannes Nidam besidder en energibombe, der attitude- og frisuremæssigt minder om The Fashions karismatiske Jakob Printzlau.

Bandet arbejder for tiden på nyt materiale til efterfølgeren til 2006s “Names, Dates & Places”, så aftenens koncert blev udnyttet til at lufte flere nye numre, som ved første lyt mindede en del om forgængerens Franz Ferdinand/The Bravery/The Killers-rock. Måske ikke videre innovativt, men det burde sætte mere gang i publikum, end det var tilfældet på Pakhuset denne torsdag aften.

Begge bands efterlod indtryk af at være bands, der trods sikker håndtering af deres vidt forskellige stilarter stadigvæk er i færd med at finpudse deres udtryk, som med tiden dog nok skal sikre et fastere greb om publikum. Det var koncerter i middelkategorien, og da vores skala går til elleve, må det i denne omgang blive 6/11 til Campsite og 7/11 til Made of Buildings.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS