Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Nathan Holscher

Der er nok ikke mange, der bemærkede, at Nathan Holscher udgav sit andet album for lidt over en måned siden. Det er lidt synd, for ”Even the Hills” er et fint album spækket med melodisk og melankolsk folk-rock. Vi anmelder albummet her på siden på mandag, og i den forbindelse bringer vi nu et lille interview med Nathan, som foran skærmen i Cincinnati indvilligede i at besvare et par af vores spørgsmål.

Klik på ’Læs mere’ for at læse interviewet og lytte til Hard, High and Blue fra ”Even the Hills”.

Frekvens: Hvordan vil du beskrive dig selv og din musikalske baggrund?
Nathan Holscher: Jeg er en glødende fan af musik og litteratur. Jeg har altid været afhængig af andre kunstneres arbejde for at få mit eget liv til at virke større – til at fornemme rum og muligheder i folk, forhold og naturen. Det er også det, jeg forsøger at viderebringe, når jeg skriver mine egne sange.

Jeg har fundet min egen stil ved at suge ind og prøve en masse forskellige ting. Jeg spillede en overgang i et forfærdeligt rockband, af og til kommer jeg frem til sange vha. af min banjo, eller også skriver jeg et dårligt digt og sætter musik til ved pianoet. De ting, jeg indspiller, kategoriseres som americana eller folk-rock, fordi jeg indenfor disse stilarter kan lave sange, som udtrykker enkelhed og rum og slippe af sted med det.

Frekvens: I din pressemeddelelse beskrives din musik som ”hvad der ville ske, hvis Dire Straits tabte en armlægningskonkurrence til Townes Van Zandt.” Finder du inspiration hos andre kunstnere udover disse to?
Nathan Holscher: Mine forældres pladesamling var hovedsageligt baseret på Springsteen, Neil Young og lignende kunstnere. Sammen med R.E.M. var det de første koncerter, jeg så. Jeg tror endda, at der også var en Monkees-koncert iblandt dem! Senere begyndte jeg at lytte til mere stille sangskrivere: Townes [Van Zandt], Richard Buckner, Damien Jurado. På det seneste har jeg haft et behov for at lytte til Leonard Cohen. Jeg er sikker på, at de alle sammen har haft indflydelse på min musik på en eller anden måde.

Frekvens: Ved at lytte til dit album fornemmer man også andre inspirationskilder såsom det amerikanske landskab, litteratur og film. Er det sandt?
Nathan Holscher: Helt sikkert. Landskabet har været en af de helt store inspirationskilder for mig. Min familie kommer fra en lille by ved floden med masser af bjerge og en pæn himmel. Selv når jeg ikke beskæftiger mig direkte med det, så føles det som om, at det stadigvæk er en del af mine sange. Jeg har også opholdt mig meget i den sydvestlige del af USA – mest det vestlige Texas og New Mexico. Det er svært ikke at blive påvirket af det landskab.

Forfattere som [William] Faulkner, T.S. Elliot og Wallace Stevens har alle været vigtige for mig. Uden at sige at mine ting har den samme litterære værdi. Men jeg må anerkende disse som mine inspirationskilder, også selvom det betyder, at mine egne ting blegner i forhold til deres. Hvis jeg kun brugte popmusik som målestok og ikke lykkedes med det…well, det ville ikke være en god situation.

Frekvens: Med alle de muligheder, vi har i dag (moderne teknologi, indspilningsmuligheder, MySpace osv.), mener du, at det er blevet nemmere for en musiker uden pladekontrakt at få indspillet og distribueret sin musik?
Nathan Holscher: For bare få år siden ville dette interview aldrig have fundet sted. Nu kan en person i din del af verden læse det og lytte til mine sange, endda købe dem, uden indblanding fra et stort pladeselskab. Det har været en stor fordel for folk som mig. Vi behøver ikke længere vente på de store penge, før vi kan lave det, vi elsker, og gøre det tilgængeligt for et større publikum.

Frekvens: I din pressemeddelelse kan man læse, at din musik er blevet positivt modtaget i Europa. Hvorfor tror du, at det er sådan?
Nathan Holscher: Her skal jeg være meget forsigtig, for jeg har min egen opfattelse af Europa, som måske ikke er 100 % korrekt. I Amerika arbejder vi 40-50 timer om ugen, bruger yderligere ti på transport, og får det meste af vores musik gennem de større radiostationer. Et nysgerrigt væsen, når det kommer til musik, er mere undtagelsen end reglen. De fleste er tilfredse med at lytte til Toby Keith og lade det være ved det.

Min opfattelse er, at der i dele af Europa findes en samfundsstruktur, hvor det er muligt at have et sundere forhold til kunst og musik. Mindre tid i bilen, længere ferier, og du behøver ikke at arbejde 40 timer om ugen for bare at have råd til sygeforsikring. Mit gæt er, at sådanne ting gør en forskel. Folk går ud og finder musik, og det støttes af et stærkt blog-, podcast- og indie radio-fællesskab. Det er en meget god ting, og det er noget, som jeg har været heldig at kunne drage fordel af. Jeg håber ikke, at jeg idylliserer kulturen for meget. Men jeg er blevet meget opmuntret af, hvad jeg har set derovre. Jeg synes, at det er sigende, at jeg faktisk har opdaget nogle rigtig gode amerikanske kunstnere ved at browse europæiske websites.

Vi siger tak til Nathan for at deltage i dette lille interview. Lyt til Hard, High and Blue herunder og besøg så www.nathanholscher.com eller www.myspace.com/nathanholscher, hvor du kan lytte til yderligere fire numre fra den unge sangskrivers hånd.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Kristian
October 5, 2007 kl. 18:52

Godt interview, men ligner han ikke lidt Josh Homme fra QotSA?

Aktivitet

alfaiztech.com: Its not my first time to visit this site, i am...
solitaire: Hi to all, it’s actually a fastidious for me to...
20 cy Dumpster: Hey there, You’ve done a fantastic job....
impossible quiz: Thank you, I’ve just been looking for info...
Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS