Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Anmeldelse: Kent – “Tillbaka Till Samtiden”

5/11
Kent skuffer med overvejende elektronisk album. Klik ‘Læs mere’ for at læse hele anmeldelsen.

Efter at være blevet præsenteret for Kents seneste single Ingenting, så havde man nok på fornemmelsen, at det svenske band havde bevæget sig over i det mere elektroniske hjørne. Det holder så sandelig stik, og med danske Joshua i producerstolen er der blevet fremmanet en lyd, der minder om et rodet baggårdsslagsmål mellem Depeche Mode og Kent, hvor Nephew og Spleen United står i baggrunden og ser hujende til.

På sin vis klæder det Kent at lave noget knapt så finpoleret, men hvis de elektroniske tiltag ikke bidrager konstruktivt til lydbilledet, så skal man holde sig fra det. Og det er her, man finder det største problem ved “Tillbaka Till Samtiden”. Følelsen af, at det her må da være et Kent remixalbum, er svær at ryste af sig.

Albummets åbningsnummer Elefanter er en elegant sang, som formår at forene den akustiske guitar med både trompet og synthesizer, men desværre forstyrres den af et underligt placeret robotkor. Noget af det samme gør sig gældende for albummets nok smukkeste skæring, Ensammast i Sverige, som delvist ødelægges af en insisterende lyd, der mest af alt lyder som et skud fra en kanon i et eller andet glemt Commodore 64-spil. Værst er det dog på godnatvisen Sømnen og Vy Från Ett Luftslott, hvor elektronikken virker mere hæmmende end fremmende for Kents nye lyd. De to numre glider over i hinanden vha. et synthesizerriff, der lyder som en underlig hybrid mellem Felix’ Don’t You Want Me og Freakpowers Turn On, Tune In, Cop Out. Ikke godt.

Der er dog også højdepunkter på “Tillbaka Till Samtiden”. Ingenting vinder ved flere gennemlytninger, og tekstmæssigt er det noget af det bedste, man længe har set fra Joakim Bergs hånd. De tre sidste numre, LSD,någon?, Generation Ex og førnævnte Ensammast i Sverige, slutter albummet fornuftigt af, og Columbus ville have gjort sig godt på Love Shops “Go”.

Dog sidder man tilbage med fornemmelsen af, at dette kunne have været meget bedre, og man irriteres en smule over de uforløste guitarangreb, som det også var tilfældet på Kents forrige album, “Du & Jag Döden”, der imidlertid kom sikkert i land via dets dystre melankoli og de fine melodier. Måske skulle man have gået all-in på elektronik- og computerfronten? Måske skulle man have engageret en ekstra guitarist efter Harri Mäntys afsked tidligere på året? Der er flere muligheder. Faktum er, at albummet ikke fungerer optimalt.

Har man investeret i deluxe-udgaven af albummet, som udkommer i bogform og er spækket med stemningsfulde billeder, så kan man i det mindste glæde sig over Jonas Linell, Michael Hultman, Thomas Ökvist og Helen Svenssons smukke fotografier. Ellers må man bare håbe på, at den næste Kent-udgivelse bliver en mere positiv oplevelse.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Tobias
October 17, 2007 kl. 15:22

Super album! Fedt at være progressiv som band!

Søren
October 17, 2007 kl. 19:05

Det er et mega album og ja danske anmeldere fatter virkelig nada er sku skuffet over dem. Men midsundelse er en grim ting:)
Men hver sin mening men fucking amazing album helt sikkert:)

Anders O
October 18, 2007 kl. 7:33

Tobias: Fuldstændig enig, men hvor ligger det progressive i at krydre en gammelkendt stil med blip-båt og massive synth-flader?

Søren: Misundelse? Det er de færreste, der har brugt så meget energi, tid og penge på Kent som jeg. Jeg ville elske en ny “Isola” eller “Hagnesta Hill”, ja selv en ny “Du & Jag Döden”.

Kristian
October 18, 2007 kl. 9:29

Jeg forstår heller ikke misundelse? Vil det danske anmelderkorps gerne ha’ været i Kents sko? Hvad er de misundelige over?!?!

soulmine
October 18, 2007 kl. 15:28

Synes faktisk at det er en af de mest præcise anmeldelser jeg kan huske at have set..

Synes at man sidder lidt uforløst tilbage på trods af at det rent faktisk er et godt album – men ikke et godt Kent album ;o)

Søren
October 22, 2007 kl. 22:09

Ja midsundelse der er intet dansk band der kan lave musik som Kent. Siger ikke man bare skal sige det er godt hvis man synes det middel. Men Politiken giver den 5 ud af 6:) Så midsundelse kommer fra at DK aldrig kommer til at kunne lave det slags musik:)
De gamle kent helt sikkert fedt men du får dem aldrig til at lave noget magen til det de lavede før. Jeg gad godt de sprang ud i mere guitar og laid back musik. Jocke har jo produceret Lisa Miskovsky og ja den dur bare med Kent interessant:)
Men jeg sovser over kent sådan er det bare:)

Anders O
October 22, 2007 kl. 22:43

Det er også et fedt band. Jeg er bare lidt ærgelig over, at de ikke går hele vejen med synthen eller får fyldt lidt mere guitar på (ala ‘Revolt III’.) Jeg synes ikke Kent fungerer optimalt med deres “nye lyd”. Lidt enig i Soulmines “godt album, men ikke et godt Kent album”-betragtning. Man havde ventet sig mere.

I øvrigt tror jeg ikke på, at den samlede danske anmelderskare er misundelige på Kent, fordi der ikke findes et dansk band af deres kaliber lige nu, men det kan være, at jeg tager fejl :)

Kristian
October 22, 2007 kl. 23:19

Jeg tror nu det danske anmelderkorps er kommet sig over tabet af Skåne, svenskernes EM billet og at naboen er bedre til at lave rockmusik end os.

Jeg mindes at have set gode anmeldelser af både svenske, engelske og amerikanske bands… lande der er tand bedre til musik end os – og det siger jeg helt uden at være misundelig!

Fredrik
October 24, 2007 kl. 23:56

jeg er (var) kent fan helt til dette albumet. elendige saker. helt enig med anmelderen, kent kler ikke den elektroniske stilen. likte de mye bedre med melankolske melodier og analoge instrumenter..

hilsen (en ikke midsunderlig) nordmann

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS