Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Hvor blev de af? Unbelievable Truth

Hvem var de? Andy Yorke, Nigel Powell, Jason Moulster og Jim Crosskey – store i Oxford og Thom Yorkes lillebrors band i resten af verden.

Hvad kunne de? Spille supermelankolske popmelodier, hvilket især kom til udtryk på debutpladen – og Unbelievable Truths største succes – “Almost Here” fra 1998. De foregreb den Coldplayske tidsalder ved at konstruere guitarbaseret poprock med masser af patos og følelse. Forsanger Andy Yorke gjorde et stort nummer ud af at bevæge sig så langt væk fra storebrors stemmeføring og tekstunivers som muligt, og den kompleksitet, Radiohead så småt var begyndt at eksperimentere med, er nærmest ikkeeksisterende på Unbelievable Truths udspil.

Hvad skete der? Virgin, som havde stået bag udgivelsen af “Almost Here”, indså, at den smule buzz, der var omkring Unbelievable Truth, mest af alt skyldtes Yorke-efternavnet, og langsomt begyndte de at miste tålmodigheden med bandet. Det resulterede i et brud, og “Sorrythankyou” blev noget forsinket udgivet på det lille pladeselskab Shifty Disco i 2000. Et noget aggressivt album, som bevægede sig væk fra det pæne og melodiøse udtryk, debuten stod for, men som desværre også manglede både fokus og hitpotentiale. “Sorrythankyou” floppede totalt, og det samme år valgte Andy Yorke at kvitte musikken og hellige sig sine russisk-studier. I 2001 udgav Shifty Disco “Misc. Music” – et dobbeltalbum bestående af b-sider, sjældenheder og gruppens afskedskoncert.

Hvor er de nu? Unbelievable Truth har været samlet et par gange siden i forbindelse med forskellige velgørenhedsarrangementer, men en decideret reunion er ikke på tale. Trommeslager Nigel Powell spiller nu i Dive Dive, som høster pæne anmeldelser i det britiske, samt i sit soloprojekt The Sad Song Co. Moulster og Crosskey er begge engageret i Nine Stone Cowboy, og Andy Yorke barsler netop nu med et nyt album, hvilket er ret overraskende, eftersom han tidligere har afvist at vende tilbage til musikken. På hans MySpace kan man læse, at “Simple” gerne skulle være på gaden, inden året rinder ud samt lytte til et par af de nye sange, som ikke adskiller sig gevaldigt fra Unbelievable Truths eget materiale (Jason Moulster og Nigel Powell bidrager da også begge til pladen.)

Anbefalede downloads: Solved og Finest Little Space (fra “Almost Here”), Dune Sea (fra Settle Down-singlen) og Pedestrian (fra “Sorrythankyou”.)

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS