Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


I anledningen af at Danmark i aften tager imod Spanien, på hjemmebane i smilets by, er det nok værd at varme op med alle tiders bedste fodboldsang. Der kan naturligvis kun være tale om Lightning Seeds’ Three Lions med det klassiske “Football’s coming home” omkvæd.

Sangen blev originalt indspillet som Englands officielle slagsang, da de var værter for EM ‘96 og blev straks et stort hit i hjemlandet, men fik overraskende nok også en del airplay uden for Storbritanien. Det engelske håb blev dog slukket, da de røg ud af turneringen i en semifinalekamp mod Tyskland, blandt andet via et misset straffespark af forsvarsspilleren Gareth Southgate.

Sangen blev så genindspillet i 1998, med revideret tekst – i øvrigt igen skrevet af komikerne David Baddiel og Frank Skinner – og blev igen et kæmpe hit for Lightning Seeds. Blandingen af den typiske engelske pessimisme, og et håb om bedre ting i fremtiden, ramte tilsyneladende en nerve hos de engelske fans, hvis landshold ikke har vundet en turnering siden 1966.

Denne humor går også igen i videoen, der starter med at bandet står i silende regnvejr og ser førnævnte straffespark, inden optimismen igen breder sig. Den klassiske rivaliseren med Tyskland (Don’t mention the war!) kommer også under kærlig behandling i videoen, og det er især værd at bide mærke i at de tyske fans alle har navnet KUNTZ på ryggen. En slet skjult sviner, men det skal dog siges at Stefan Kuntz havde været med til at slå England ud to år tidligere.

Men i aften vender fodbolden for alvor hjem, til Århus hvor hoveddelen af Frekvens teamet bor, så hvad kunne være en bedre optakt end at lade Lightning Seeds sprede optimisme, og så sætte sine penge på en 3-1 sejr, med Leon Andreasen som første målscorer. Football is coming home.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Nicki
October 16, 2007 kl. 5:45

Jeg fik tæsk på Dennis’ værelse for at smide den sang på anlægget efter England slog Danmark 3-0 til vm i 2002.

Det var naturligvis ikke fluevægteren Dennis, der uddelte håndmadder.

Bassen
October 16, 2007 kl. 15:49

Haha, hvor lyder “Jeg fik tæsk på Dennis’ værelse…” som en foller-anekdote!
Så sendte Dennis’ mor dig vel hjem, da du havde sat fluevægteren på plads?

Colbert
October 17, 2007 kl. 9:19

Nu kender jeg tilfældigvis Dennis’ mor – og det kunne sagtens være hende selv, der havde givet Nicki en på lampen.

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS