Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Hvor blev de af? Strangelove

Hvem var de? Patrick Duff, Alex Lee, Julian Pransky-Poole, Joe Allen, John Langley – dystre britpop gutter, i dag ville de nok få et emo-stempel.

Hvad kunne de?
Allerede før han blev forsanger i Strangelove havde Patrick Duff problemer med stoffer og alkohol, og bandets første album “Time for the Rest of your Life” er et godt eksempel på, at indre dæmoner kan føre til gode albums. Det er et storladent album, hvor det dystre og gotiske går hånd i hånd med mere klassisk britpop. En sammenligning med Suede mesterværket “Dog Man Star” er slet ikke urimelig.

Hvad skete der? Imellem første og andet album, røg Duff ind og ud af rehab som en anden Pete Doherty. Bandet fandt dog tid til at drage Europa rundt som opvarmning for Suede, og de to bands bondede rigtig godt. En historie går på at venskabet blev grundlagt ombord på en svensk færge, der lå stille en hel nat på åbent hav på grund af motorproblemer, og derfor åbnede op for fri bar. På deres næste album “Love and other Demons” (1996) er Brett Anderson og Richard Oakes derfor at høre på kor på to numre (Living with the Human Machine og She”s Everywhere). Albummet er endnu en tur rundt om Duffs personlige problemer og kamp mod stoffer, og et rigtig godt album. Herefter gik Duff helt i hundene, og der casino online blev stille om Strangelove. Først da Duff var helt clean i i slutningen af 1997 udkom bandets selvtitlede tredje album. Tonen på albummet er lettere og melodierne mere poppede, og selvom det ikke er et direkte dårligt album er det slet ikke på niveau med de to første. Der var mere end et gran sandhed i det, da Therapy? sang “Happy People Have no Stories”

Hvor er de nu?
Den kommercielle succes udeblev med “Strangelove”, der også udkom i Danmark og er spottet i mere end en tilbudskurv rundt om i landet Stereo Studioer, pris: 25 kroner. I 1998 gik bandet i opløsning. Efterfølgende har specielt Alex Lee gjort væsen af sig. Først blev han indlemmet i Suedes live-lineup da Neil Codling blev syg, og nåede også at blive fuldgyldigt medlem af bandet på “A New Morning” – ikke at det var noget at stolt af. Senest har han optrådt live sammen med Placebo. Patrick Duff udgav i 2005 soloalbummet “Luxury Problems”, det er en stille , voksen og noget kedelige affære. De resterende tre medlemmer dannede bandet Saturation Point der aldrig fik den store succes. Sidste år blev der oprettet en Strangelove Myspaceside, hvor man kan høre 4 af gruppens numre, specielt Sway og den tidligere nævnte She”s Everywhere kan anbefales.

Anbefalede downloads: Sixer og Time for the Rest of Your Life (fra “Time for the Rest of Your Life”), Living With The Human Machines og Casualties (fra Love and other Demons)

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Anders
October 20, 2007 kl. 5:36

Og så nåede Patrick Duff også lige at spille den gode bror i Dallas og finurlig husbond i Step By Step. Amazing.

Aktivitet

alfaiztech.com: Its not my first time to visit this site, i am...
solitaire: Hi to all, it’s actually a fastidious for me to...
20 cy Dumpster: Hey there, You’ve done a fantastic job....
impossible quiz: Thank you, I’ve just been looking for info...
Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS