Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Frekvens vs. Frekvens: Love Shop

I anledning af årets Spil Dansk Dag, går to skribenter atter head-to-head for at diskutere et bands kvaliteter, eller mangel på samme. Denne gang gælder det selveste Love Shop – Grammy og P3 Pris vindere, med 8 regulære albums på bagen. Søren er mangeårig fan(star), mens Roy uforstående sætter sig på øretævernes holdeplads.
Som sædvanlig vil vi også gerne høre jeres mening.

Søren:
Jeg har været vild med Love Shop siden første gang jeg hørte En nat bliver sommer i radioen. Det tog lidt til at fatte, at der blev sunget på dansk, for der fandtes ikke anden dansk musik i radioen, der lød ligesådan.

Jeg nåede ikke helt med på “1990″-vognen i første omgang, men da “1990/91″ udkom, stod jeg forrest i køen. I mellemtiden havde Love Shop ganske fortjent nået at få en Grammy for årets popudgivelse.

De første par skiver har altid haft en speciel plads i mit hjerte, men man kan jo kun konstatere, at selvom det er gået lidt op og ned, så har niveauet på Love Shops udgivelser generelt været højt. Da jeg omkring årtusindeskiftet flyttede fra Århus til København, kunne jeg pludselig også sætte endnu mere pris på Love Shops utallige hyldester til Hovedstaden.

Love Shop har flere fantastiske popsange – også om andre emner end København – end jeg vil begynde at liste her, i stedet kan jeg citere legendariske Jungersen i formiddagsbiblen BT , fra en artikel om den danske popsangs sørgelige status:

“Og husk så med ordene fra ét af de bands, som VIRKELIG kunne skrive popsange – også efter 1989, nemlig Love Shop: ‘En skønne dag skal vi væk herfra/ så kys min mund mens du kan i dag/Love Goes On Forever (?) En skønne dag skal vi bort herfra/ så hold min hånd mens du kan i dag/ Love Goes On Forever (?) En skønne dag er det bare nat…’”

Og hvis Jungersen siger det, så må det jo være rigtigt!

I al den tid jeg kendte bandet, var kernen Hall, Hassig og Unmack. De var gode på plade, men de var sindssygt gode live. I de sidste mange år af bandets levetid, var jeg med stor fornøjelse til alle koncerter i både Århus og København (der var sjovt nok altid en i bandet der havde fødselsdag – kan det virkelig passe?).

På scenen skinnede bandet for alvor. Med et super dedikeret publikum, en altid veloplagt Unmack, Danmarks bedste guitarist med en smøg i strengene og en altid ulastelig klædt Henrik Hall på fløjte, kunne det ikke gå galt – og det gjorde det aldrig. I 2001 fik Love Shop P3s Live pris, det havde kun været fair, hvis de havde fået den hvert år fra 1990 til 2004.

Det var en trist dag i 2004, da Love Shop bestemte sig for at gå fra hinanden. I mere end 10 år var Love Shop Danmarks bedste liveband, måske også Danmarks bedste band? Hvem fanden skulle det ellers have været?

Roy:
Det er underligt: Jeg har egentlig længe gået rundt med en vrangforestilling om at jeg godt kunne lide Love Shop. Det var mest baseret på de par gang jeg havde set dem live; til Århus Festuge, Midtfyns Festival og på Roskilde. Som en ung og letpåvirkelig fyr, blev jeg unægtelig påvirket af alle de folk, som stod som sild i en tønde, og lyttede til hvert eneste af Unmacks ord, som var han en profet, eller måske en dansk Michael Stipe.

For nogen tid siden, kom jeg så af vanvare til at lytte, altså rigtig lytte, til Love Shops greatest hits plade ”Som Sendt Fra Himlen”, og jeg havde det bogstaveligt som den lille dreng i Kejserens Nye Klæder. ”Er jeg virkelig den eneste der kan se det? Pia Larsen? Fremmedlegionær? Verden er en rollercoaster???? – Det holder jo ikke!”

Den første alarmklokke ringer allerede ved produtionen, som ikke har sluppet nænsomt igennem årene. Publikumsfavoritten Pia Larsen, som eksempel, lyder bogstavelig talt som noget fra Melodi Grand Prix, inden Aud Vilken vendte op og ned på verden med Fra Mols til Skagen. Dertil kommer at lyrikken ikke er meget bedre.

En af de gennemgående årsager til at jeg simpelthen ikke fatter Love Shop, er at hele deres lyd er bygget op omkring Unmacks tekster, som ligger helt fremme i lydbilledet. Med den slags fokus, kombineret med samme Unmacks affekterede perfekte diktion, hvor man vitterligt kan høre hver stavelse af hvert ord, forventer man lidt mere kød på teksterne. Og det er så der jeg står helt af. Han kunne vælge at være bidsk, satirisk, lummer, underfundig, bitter, eller et eller andet, men teksterne er bare så fulde af klichéer, liggyldigheder, og enderim nok til at fylde en ordbog.

”Verden er en rollercoaster… fuck min højdeskræk i aften…” – det er jo ikke nogen imponerende original metafor. ”Fremmedlegionær/hvad laver jeg dog her?” er teknisk set ikke langt over ”en mat kat med en hat.” Eller er det bare mig? Og så var der den der idé med at synge omkvædet på engelsk, men for pokker hvor skulle det da være simpelt engelsk, for ikke at skræmme nogen væk. Copenhagen Dreaming og Love Goes on Forever, det er jo ikke ligefrem de helt store literære mesterværker.

Nu skal det jo ikke gå op i den rene galde, så jeg vil da gerne give Love Shop respekt for at være et glimrende live-band, synge på dansk før det blev trendy, og uden tvivl en stor inspiration for mange danske bands. Plader som “Anti” og “National” husker jeg da også som værende klart bedre end resten af deres oeuvre, og Henrik Halls soloplade har været tæt på en regulær åbenbaring for mig. Jeg fatter bare ikke Love Shop. Og jeg fatter slet ikke hvorfor så mange andre fatter dem.

Foto: Jan Chrillesen

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Kristian
October 25, 2007 kl. 15:47

1-0 til Søren – ingen over Love Shop i DK.

Colbert
October 25, 2007 kl. 18:13

2-0 – Dog er Henrik Halls “Solo” lidt over Love Shops plader – og Allan O. er altså oppe i nærheden af dem. Hans tekster har det, Unmacks mangler… Omvendt har Love Shop så det, Olsen mangler; nemlig Hilmer (på syre).

Peter
October 25, 2007 kl. 20:57

Hall slår Loveshop any time -jeg er med Roy(han begynder at virke lidt ensom) 2-1.

Aktivitet

Amelie: Hi friends, how is the whole thing, and what you desire to...
?????? ????: ?????? ???? ?????
????? w888: We absolutely love your blog and find the majority of...
n: I visit every day some sites and websites to read articles or...
mrpiracy: you’re really a good webmaster. The web site...
xxx: A?t?ally no matter if someone doesn’t be awa?e ?f...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS