Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Frekvens vs Frekvens: Arcade Fire

I aften spiller canadiske Arcade Fire i KB Hallen, en koncert der har været udsolgt længe og set frem til siden bandet i marts måtte aflyse på grund af stemme problemer hos forsanger Win Butler. I den anledning stiller Peter, der når du læser dette er på vej til koncert, op til et forsvar af sine favoritter overfor Kristian, der brøler “de har jo ikke noget på!” om de populære indiehelte.
Som sædvanlig vil vi også meget gerne høre jeres mening.

Peter:
Det første jeg tænker på, når jeg skal beskrive Arcade Fire, er et utroligt stort overskud og kreativitet. Brugen af de mange instrumenter, og de mange bandmedlemmer som følge deraf gør at sangene bliver udstyret med flere musikalske lag, som hver for sig arbejder i hver sin retning, men alligevel skaber en smuk helhed som i f.eks. nummeret Crown of Love, hvor en tung og slæbende rytmesektion bliver mødt af luftige og højtrækkende strygere for til sidst at mødes i en galoperende afslutning af nummeret. Nogle numre knækker nærmest over på midten, så man skulle tro, at man havde med 2 forskellige numre at gøre, det gælder særligt nummeret Black Wave / Bad Vibrations, som efter et hårdt break midt i nummeret starter en hel ny lyd op med den fantastiske linje ”Stop now before it’s too late, been eating in the ghetto on a hundred dollar plate”.

Ud over alt dette er det også værd at bemærke Arcade Fires tekster, som i høj grad er vedkommende specielt på det seneste udspil ”Neon Bible”, som nærmest er én stor kritik af fanatisk kristendom i USA, linjer som ”not much chance for survival with the neon Bible” og ”been working for the church while your family dies” burde ikke være til at tage fejl af, og hvis der er noget, der er værd at kritisere, må det være religiøs fanatisme. Endelig må man bemærke at AF kan skrue en fantastisk rock single sammen, som burde kunne sætte gang i hvilken som helst fest, f.eks. Rebellion (Lies) eller Keep the Car Running. Med kun 2 albums bag sig har de vist et kæmpe potentiale og jeg tror vi kommer til at høre meget mere til AF i mange år fremover.

Kristian:
I kender det sikkert. Man er ankommet til Roskilde, har fået slået sit telt op på en moderat tør plads, har hugget den første lunkne Royal ned og så skal man op til den første koncert. Og den er bare så vigtig. Den første koncert på festival slår ligesom stemningen an, og giver et praj om hvor gode resten af koncerterne bliver.

Det var derfor et fejltrin at jeg, som den medløber jeg er, i år tog med til Arcade Fire. 10 mand på scenen, og ingen af dem kom bare lidt ud over scenekanten. Masser af instrumenter, og intern bytten, men det gjorde det ikke mere interessant. Efter 45 minutter kiggede jeg rundt på gruppen af Arcade Fire-fanboys omkring mig, og selv om de i dag sikkert vil påstå det, virkede de altså heller ikke vildt benovede eller ekstatiske. Så gik jeg ud af teltet, ud i regnen og købte mig en øl.

Musikalsk gør de ingenting for eller ved mig. Numrene lyder mest af alt som Springsteen eller REM sange, med et lidt fesent alternative-makeover, hvor jeg næsten kan høre Terrence & Philip stå og råbe ”vildere, vildere indie-klovn”. Fint med emner som religion, død, voldtægt og sorg, men jeg synes ikke det lyder som om Win Butler rigtig mener det han synger. Han virker mere som om han har memoriseret the-big-book-of-indie-cool, og følger den opskrift slavisk.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Anders
November 7, 2007 kl. 11:07

1-1. I nævner begge alle de ting, jeg elsker og hader ved Arcade Fire.

Nu har jeg aldrig set dem live, men så vidt jeg kan forstå, så kan bandets kvaliteter ikke bedømmes ud fra deres koncert på Roskilde, som vist befandt sig et godt stykke under middel.

Søren
November 7, 2007 kl. 11:25

“Funeral” gjorde aldrig det helt store for mig, til gengæld var jeg ret vild med “Neon Bible”. Ny trumfer gammel, så 2-1 til Peter. Jeg har forresten heller ikke set dem live.

Kristian P
November 7, 2007 kl. 17:48

Jeg syntes mere det lyder somom det er Kristian der har memoriseret “the-big-book-of-indie-cool” og benytter sig a regel #1: “Hvis alle kan lide det, er det ikke cool at kunne lide det”.
“det lyder som om Win Butler rigtig mener det han synger” <- det er alligevel den mest uventede kritik nogensinde. Jeg forstår ikke hvordan nogen kan høre f.eks Neighborhood #3 (Power Out) uden at gå amok :)

Kristian
November 7, 2007 kl. 19:21

@Kristian P – heh, det er en mantra jeg i mange tilfælde lever efter, men det er altså ikke derfor jeg ikke går på røven over Arcade Fire.

Anders O
November 8, 2007 kl. 10:24

Jeg faldt lige over denne bemærkning i en Arcade Fire-anmeldelse:

“Lead guy can’t sing for shit and the female wailing like a banshee in the background is just ridiculous.”

(http://torr.typepad.com/weblog/2007/10/bits-bobs-2.html)

Du er ikke alene, Kristian.

stytzer
November 8, 2007 kl. 13:02

ha :) Torr er aldrig bleg for at sige sin uforbeholdne mening…

Nicki
November 11, 2007 kl. 18:31

Kristian. Du dømmer tilsyneladende Arcade Fire på de første 45 min af Roskilde koncerten? Vanvittigt og sikkert derfor at dine konklusioner er så ensidige og forkerte.

Arcade Fire løfter sig NETOP mange niveauer over alt det nme indie crap, du elsker, og alle de andre ligegyldigheder som kommer frem i tide og utide, ved virkelig at mene det, de synger om og have kreativiteten og melodierne til at gennemføre det.

De første 45 min på Roskilde bestod nærmest udelukkende af de kedelige sange fra Neon Bible som rigtig nok slet ikke er på niveau med Funeral. Albummet redder sig dog lidt på enkelte fantastiske numre som kom i den suveræne sidste halvdel af koncerten som du åbenbart glippede.

Funeral er et af de største mesterværker i dette årtusinde, bl.a fordi de som alt for få andre tør gå planken ud og lægge noget betydning i musikken i stedet for bare at klæde sig indie på, efterligne Gang Of Four og så fedte for nme som tilsyneladende har været recepten for alt for mange ligegyldige britiske bands de seneste mange år.

Indie Peter – Kristian: 5-1 (de første 45 min af Roskilde koncerten var rigtig nok ikke oppe på deres vanlige niveau)

Kristian
November 11, 2007 kl. 21:37

@Nicki – nice one, men din mening tæller altså ikke for 3 ;) Arcade Fire er så phony, at de har et find Madeleine McCann banner på deres myspaceside.

Nicki
November 12, 2007 kl. 0:14

Æv, jeg regnede ellers med, at en længere kommentar ville give mere credit til min holdning. Hør Funeral og få samme åbenbaring som Peter og jeg. :)

Peter
November 12, 2007 kl. 14:33

Hmm -den der engelske møgunge hjælper godt ikke min sag ret meget -til gengæld spillede de en fed koncert i KB Hallen.

Nicki
November 12, 2007 kl. 15:09

Den der engelske møgunge? Er det mig eller Madeleine, du mener? :D

Søren
November 12, 2007 kl. 15:17

Ha ha, min første tanke var nøjagtig den samme. Jeg kom til den konklusion, at det sikkert var Madeleine :-)

Peter
November 12, 2007 kl. 16:10

Det var nu Madeleine jeg mente -men måske er det vigtige spørgsmål, hvorfor du følte dig ramt?

Nicki
November 12, 2007 kl. 17:49

1: Jeg er født og opvokset i England, derfor er engelsk møgunge en ikke helt utænkelig sviner, jeg kunne få, og derfor noget, jeg reagerer på. :)

2: Jeg hjælper måske ikke nødvendigvis din sag særlig godt, på trods af, at vi sikkert er temmlig enige. :D

Aktivitet

alfaiztech.com: Its not my first time to visit this site, i am...
solitaire: Hi to all, it’s actually a fastidious for me to...
20 cy Dumpster: Hey there, You’ve done a fantastic job....
impossible quiz: Thank you, I’ve just been looking for info...
Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS