Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Frekvens favoritter: Reklamesange

Vi tager hermed en kort reklamepause og vender blikket mod reklamer, der ikke nødvendigvis er gode, men som indeholder en fed sang. Klik ‘Læs mere’ for at se, hvad vi kom frem til og for at “nyde” reklamer fra firmaer som Vodafone og Lacoste.

Anders: Eskobar feat. Heather Nova – Someone New (3 mobiler)
“Jeg er generelt ikke meget til Eskobar, men Someone New er et fedt nummer, som jeg forelskede mig i på ny, da 3-reklamen kørte på tv for et stykke tid siden.”

John: Dandy Warhols – Bohemian Like You (Vodafone)
“Jeg var allerede fan, da deres tredje album udkom og ganske fortjent blev nummeret deres til dato største hit. Samtidig er sangen et af de få eksempler, der findes, på en sang hentet fra en ny plade, der ikke skuffer de folk, der kun kender bandet fra deres tv-hit.”

Søren: Dandy Warhols – Bohemian Like You (Vodafone)
“Dandy Warhols’ numre er blevet brugt i flere forskellige reklamer. Den fremragende Bohemian Like You blev brugt i en Vodafone-reklame i England og Australien, og bandet fik et kæmpehit ud af det. Rygterne siger, at pengene fra kampagnen blev brugt til at bygge et film- og musikstudio i Portland, Oregon. Desværre nåede de aldrig rigtigt de samme højder igen, måske var det bedre for bandet at være fattige kunstnere og infighte med The Brian Jonestown Massacre, end at være velhavende musikere med deres på det tørre.”

Peter: Feist: – Mushaboom (Lacoste)
“Tjaa øh bum bum bum, jeg mener at kunne huske, at jeg første gang lagde mærke til Feists Mushaboom i forbindelse med en reklame, som efter lidt søgen på nettet viser sig at være en Lacoste parfumereklame med en – mildest talt – lettere fruity fyr, der hopper rundt på nogle sten, imens nogle bølger skylder ind over en strand, ikke nogen specielt god reklame, men en dejlig sang.
Honorable mention: Jet’s Are You Gonna Be My Girl med en masse letpåklædte rock babes, der giver den gas i en Vodafone-reklame.”

Roy: The Beatles – Revolution (Nike)
“Det kan kun være Beatles’ Revolution, som blev brugt af Nike. Jeg kan ikke rigtig få ondt i røven over kunstnere, der sælger deres musik, hvis de kan få lidt opmærksomhed, som fx Jose Gonzalez eller Moby gjorde. Men idéen om at bruge Revolution til at reklamere for løbesko, er så tilpas absurd, at reklamen blev en instant classic. Det er lidt som hvis Spies eller Wing bruger Holiday in Cambodia med Dead Kennedys. Det er i øvrigt nu 20 år siden den reklame kørte, men det er stadig en landmark case, når man taler om musik i reklamer.”

Stytzer: José Gonzalez – Heartbeats
“Umiddelbart ved jeg ikke om dette er den bedste sang fra en reklame, men det var den første jeg tænkte på, da jeg læste ugens kategori. Og første indskydelser skal man jo mange gange holde sig til. Takket være Sony’s bemærkelsesværdige reklame opnåede José Gonzalez pludselig berømmelse og ikke mindst kommerciel succes, med denne vidunderlige og følsomme udgave af The Knife’s syntetiske original. Måtte alle reklamefolk fremover vove at tænke lige så alternativt, selvom det jo i visse tilfælde kan slide på artisternes troværdighed.”


 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Mette F
November 17, 2007 kl. 9:52

Lige for tiden går jeg og har Rolling Stones’ “She’s a Rainbow” i hovedet pga. reklamen for Sonys Bravia fladskærm. Og så er reklamen jo en imponerende og overvældende gang fed stop-motion.

sanne
December 14, 2007 kl. 23:13

Hej. Jeg leder desperat efter musikken til Lacoste reklamen. Den som bliver nævnt her i kategorien om reklamer, men på dansk TV er det en anden sang end Feist’s. er der nogen som ved hvem det er der har lavet musikken til den version, de kører pådansk TV lige nu?

Anders O
December 15, 2007 kl. 11:04

Crap, det ved jeg, at jeg ved, men jeg er komplet blank lige nu. Vender tilbage, når/hvis jeg ser reklamen igen.

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS