Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Hvor blev de af? Catatonia

Hvem var de? Cerys Matthews, Mark Roberts, Paul Jones, Owen Powell og Aled Richards, frontløbere I 90’ernes walisiske Britpop invasion.

Hvad kunne de? Første gang jeg hørte Mulder and Scully, beskrev studieværten Cerys Matthews stemme som ”en man enten elsker eller hader”, og det er nok ret præcist beskrevet. For Catatonias lyd var i den grad drevet frem af Matthews markante hæse stemme og walisiske accent, og så en række virkelig catchy melodier, specielt på albummet ”International Velvet” fra 1998. Bandets første album udkom dog tre år tidligere, og deres første succes kom med ”Way Beyond Blue”, der i bedste “Hatful of Hollow”-stil var en samling af tidligere numre fra EP’er, singler og b-sider, blandt andet de to glimrende popnumre Sweet Catatonia og You Got a Lot to Answer For. Inden da havde bandet skiftet ud i medlemmerne, og Catatonia har blandt andet haft flere medlemmer fra Super Furry Animals. Det var dog ikke noget i forhold til den succes Catatonia fik med ”International Velvet”, der solgte 900.000 eksemplarer, og gjorde Matthews til en stjerne i de engelske musikblade. Udover numre som Mulder and Scully, Road Rage og Game On, bør titelnummeret også nævnes, da det blev sunget på walisisk og handlede om hvor rædselsfuldt det er at bo i Wales.

Hvad skete der? Matthews blev hurtigt opslugt af sin nye stjernestatus, og frem for musikken handlede historierne om Catatonia mere om hvor pløkstiv Matthews var aften efter aften på Londons trendy Met Bar. Derfor mente en del fans og anmeldere også at det klingede lidt hult, da anden single på bandets fjerde album ”Equally Blessed and Cursed” handlede om hvor falsk et sted London var. Albummet gik nummer 1 i England, solgte 300.000 eksemplarer, men er når alt kommer til alt, et skuffende album. Værre gik det med ”Paper Scissor Stone” (2001), som både kritikere og fans ignorerede, hvorefter Catatonia gik i opløsning.

Hvor er de nu? Cerys Matthews har siden bandets opløsning udgivet to albums ”Cockahoop” (2003) og ”Never Said Goodbye” (2006) og er netop nu i Australien som deltager i realityprogrammet ”I’m a Celebrity, Get Me Out of Here!”. Mark Roberts og Paul Jones spiller nu sammen i bandet Y Ffyrc, hvis debutalbum udkom sidste år – et par numre på walisisk kan findes på deres myspaceside.

Anbefalede downloads:
You Got a Lot to Answer For (fra “Way Beyond Blue”) Mulder and Scully, Goldfish And Paracetamol og Strange Glue (fra “International Velvet”)

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Amelie: Hi friends, how is the whole thing, and what you desire to...
?????? ????: ?????? ???? ?????
????? w888: We absolutely love your blog and find the majority of...
n: I visit every day some sites and websites to read articles or...
mrpiracy: you’re really a good webmaster. The web site...
xxx: A?t?ally no matter if someone doesn’t be awa?e ?f...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS