Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Stjerner imod Radiohead

Generelt har folk vist været glade for “In Rainbows”, og ikke mindst for den glidende prisskala. En del af Radioheads kolleger har dog været knap så entusiastiske over betal-hvad-du-vil konceptet. Gene Simmons fra Kiss spørger slet og ret om Radiohead er på crack, imens Lily Allen kalder bandet arrogant, og sammenligner prisen på cder med prisen på æg?!?
Senest har Maynard James Keenans fra Tool været ude med riven, da han mener at Radioheads gratis-koncept går ud over mindre bands, da folk ikke gider betale for de mindre bands musik, når de kan hente Thom York & co’s gratis.

En undersøgelse i USA har vist at kun 38% af de amerikanske lyttere betalte noget som helst for “In Rainbows”.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Martin
November 20, 2007 kl. 14:02

Interessant at høre udtalelser fra musikere, der selv har solgt godt. Deres udtalelser i sig selv giver dog ikke megen mening.

Simmons: “That’s not a business model that works. I open a store and say ‘Come on in and pay whatever you want.’ Are you on fucking crack? Do you really believe that’s a business model that works?”

For det første har Radiohead fået masser af opmærksomhed på dette stunt – hvis det er et stunt. Derudover har de stadig solgt masser af de boxsets, der kan forudbestilles. Til sidst handler det for dem heller ikke om pengene, men om at få musikken ud, hvilket også kan høres på musikken. De er ikke længere i det fængsel, som de tidligere har sat sig selv i.

Allen: “It’s arrogant for them to give their music away for free.”

Denne kommentar er direkte dum. Musikken handler ikke kun om de musikere, der endnu ikke har slået igennem. Radiohead får kvalitetsmusik ud til lytterne, og det må være det vigtigste.

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS