Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Frekvens favoritter: B-sider

Nogle bands ligger enormt meget energi i dem, imens andre bare smækker et par hurtige remixes ind. Kulturen omkring singler har aldrig været så udbredt i Danmark som den er i England, men alligevel har Frekvensholdet fundet deres yndlings b-sider, Duran Duran er velrepræsenteret.

Anders: Kent – Noll (fra En Himmelsk Drog)
I de glade Napster-dage brugte jeg usandsynlig meget tid på at opstøve gamle Kent-demoer og b-sider, og jeg blev dybt imponeret over den klasse, der var (og stadig er) over Kents overskudsmateriale. Siden udkom opsamlingen “B-Sidor 95-00″, som jo på bedste vis påviste dette. Noll (også kendt som Utan Titel) er en fed sang – ikke mindst fordi b-stykket med sit förlorar/förlåt ordspil er så pisse velkonstrueret.

John: Duran Duran – Faster Than Light (fra Girls On Film)
Der var kun tre bands, der var inde i overvejelserne. Fountains of Wayne, The Smiths og så naturligvis Duran Duran, hvis første singler har de vildeste b-sider. Efter lange overvejelser faldt valget i sidste ende på b-siden til deres bedste single på grund af John Taylors vilde bas og SImon Le Bons prætentiøse hyl. Det er sgu good stuff.

Kristian: Suede – Killing of a Flashboy (fra We Are the Pigs)
Der findes få bands der som Suede gjorde noget ud af deres b-sider, hvilket det dobbelte b-side album “Sci-Fi Lullabies” i den grad viser. Før det udkom, var vi en flok der fanatisk samlede Suede singler, som blev hentet hjem fra England og spillet rigtig meget. Faktisk var vi lidt sure da “Sci-Fi Lullabies” udkom, og vi pludselig skulle dele de hemmelige numre med resten af verden. Killing of Flashboy er ikke bare en god b-side, det er også et af de bedste Suede numre i det hele taget.

Peter: The Raveonettes – The Christmas Song
Hmm afslører man sin status som suveræn yngstemand ved at stille spørgsmålet, hvad fanden er en b-side? – det findes ikke i Itunes. Nej spøg til side, og dog for jeg har et meget begrænset kendskab til single genren. Men nu da julen så småt står for døren passer den her godt ind. Ejede engang vinyl singlen i 12 timer, men var så smadret at den ikke kunne spille. Til gengæld fik jeg lov til at se 1 stk Crunchy Frog direktør (som jeg havde købt den af til SPOT) gå amok på en 5-6 stakkels medarbejdere fordi en eller anden havde slæbt sådan en gang bras med til Jylland -det var sjovt.

Roy: Soundgarden – Bleed Together (fra Burden in my Hand)
Jeg ejer praktisk talt ingen singler, hvilket gør ugens kategori lidt svær. Jeg har dog endelig fundet frem til Soundgardens Bleed Together, som længe har været en personlig favorit. Den var originalt på Burden in my Hand singlen, men kunne senere findes på opsamlingen A-Sides, men jeg synes stadig den tæller.

Stytzer: Oasis – Half The World Away (fra Whatever)
Med tanke på kvaliteten af de sidste 10 års produktion fra Gallagher brødrene & co., virker det i dag nærmest grotesk, at bandet i 1994 kunne tillade sig at gemme Half The World Away væk som en b-side (til Whatever). Forklaringen er sandsynligvis at den stilmæssigt ikke passede til hverken “Definitely Maybe” eller “Morning Glory”, men ikke desto mindre fremstår sangen i dag som en af bandets absolut bedste og mest populære.

Søren: Duran Duran – Come Up and See Me (Make Me Smile) (fra The Reflex)
Der er ikke så meget at sige. Det var den første, jeg kom i tanke om. Efter at have gået og tænkt over, om der var et bedre alternativ et par dage, var det stadig den bedste, jeg kunne komme på. Det er en coverversion af et nummer med Steve Harley and Cockney Rebel, der rent faktisk hedder Make Me Smile (Come Up and See Me) i originalen.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Jakob
December 6, 2007 kl. 19:07

Ladytron-Blue Jeans(Interpol Remix) fra Blue Jeans 7″
Den er endnu bedre end den ellers glimrende original.

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS