Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Hvor blev de af: Republica

Hvem var de? Tim Dorney, Andy Todd og Saffron – one hit wonders, med lige lidt mere end et skud i bøssen.

Hvad kunne de? Dannet omkring resterne af bandet Flowered Up, klarede Republica i deres korte levetid, at smide et par habile højoktan singler på gaden, i en genre som frontfigur Saffron har beskrevet som “techno-pop punk rock”.
En nemmere måde at sige det på ville være, at sige at de lød som en poppet udgave af Garbage. Debutalbummet “Republica” kastede Ready to Go og Drop Dead Gorgeous af sig, og toppede som nummer 4 på den engelske salgsliste. Selv om forsanger Saffron var en yderst karismatisk dame, var der måske ikke var helt nok hitmateriale på albummet Det viste bandet ved på Roskilde 97, at nødsaget til at spille Ready To Go to gange.

Hvad skete der? Bandets andet album, “Speed Ballads” (1998), og første singlen herfra, From Rush Hour With Love klarede sig markant dårligere end forgængeren, og ingen af de to nåede indenfor top-20 i England. Samme år forsøgte Saffron at skabe lidt opmærksomhed om bandet, ved at påstå at Aquas Lene Nystrøm havde hugget sig look fra hende, til hvilket Nystrøm svarede (med norsk accent): “Hvem fanden er Saffron og Republica?” – og det var jo et udemærket spørgsmål. Bandets Europaturné blev aflyst, deres pladeselskab gik nedenom og siden har der været pænt stille om Republica. På deres officielle hjemmeside har der siden 98 stået “REPUBLICA ARE NOT RECORDING AT THIS TIME” – gad vide hvem der gider betale for domænet?

Hvor er de nu? Saffron lagde efterfølgende lånt sin vokal ud til så prominente navne som The Cure, Junkie XL og Prodigy. Hun skulle eftersigende også spille i et band ved navn Swarm, men dem har vi ikke kunne opstøve noget om. Johnny Male, der i en periode spillede guitar i Republica, har sidenhen skrevet numre til…. S Club 7.

Anbefalede downloads: Drop Dead Gorgeous og Ready To Go (begge fra debutten, og de kan begge høres i fuld længde på Republicas myspaceside)

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

alfaiztech.com: Its not my first time to visit this site, i am...
solitaire: Hi to all, it’s actually a fastidious for me to...
20 cy Dumpster: Hey there, You’ve done a fantastic job....
impossible quiz: Thank you, I’ve just been looking for info...
Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS