Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Frekvens favoritter: Julesange

Efter en uges pause, er Frekvens favoritter tilbage med den uundgåelige julekategori. På listen er der blevet plads til virkelige klassikere såvel som nyere numre. Heidi Klum overrasker dog med sit fravær.

Kategori: Julesang

Anders: Nat King Cole – The Christmas Song
Jeg deler den samme holdning som de fleste andre julemusiksentusiaster: julemusikkens dårlige ry er udelukkende pladeselskabernes og kommerciel radios skyld. Last Christmas, Merry Christmas Everyone, Bedste blev kørt over af et rensdyr – you name them, de er alle sammen forfærdelige. De rigtige skatte skal findes blandt de absurd mange juleudgivelser, der kun findes på for længst glemte LP’er rundt omkring i verden, og som websites som Falalalala.com heldigvis gør et stort stykke arbejde for at udbrede. Dog er mit valg faldet på Nat King Coles The Christmas Song, som udover at være “the Christmas song” også formår at trigge mit indre julesind i en sådan grad, at jeg ikke er til at være i stue med. En sikker andenplads går til Sufjan Stevens’ Sister Winter, da den sang er noget af det fineste, han har præsteret overhovedet, og så kan den også nydes udenfor sæsonen, hvis man klipper slutningen af sangen væk.

John: The Pogues (feat. Kirsty MacColl) – A Fairytale of New York
Det er min yndlingsduet, men naturligvis også min yndlingsjulesang. Glem klejner og gran – druk, hor, stoffer og knuste drømme er de sande juleværdier.

Kristian: Fielfraz – No More Sad Songs (from Santa Claus)
“Jesus’ ingenious, Devils are Heaven sent/Christmas for God, and God is an Elephant” Jeg er ikke sikker på jeg helt forstår det med elefanten, men nummeret er helt sikkert mit yndlings julenummer. Lidt trist, og med en Claus Hempler i topform i front for de fynske 90er underdogs. Nummeret er desværre møgsvært at få fat på, da det kun er udkommet som single, men kan skaffes hos TDC Musik.

Peter: The Raveonettes – The Christmas Song
Jeg snød og så at John havde valgt Fairytale of New York som ellers også er blandt mine favoritter, men heldigvis kan man jo så ty til lidt genbrug. Hvert år op til jul finder jeg min “The OC Mix 3: Have a very merry Chrismukkah” cd frem. Den indeholder dejlige julesange som “Christmas is Going to the Dogs” med Eels, “Christmas With You Is The Best” med The Long Winters og så selvfølgelig også Raveonettes julesang som af NME blev døbt “the greatest ode to christmas since 1963’s “A Christmas Gift for from Phil Spector” -jeg er ikke direkte uenig.
The OC cd’en indeholder for øvrigt også et absolut rædselsfuldt Last Christmas cover af Jimmy Eat World men det er en helt anden historie.

Roy: Slade – Merry Xmas Everybody
Jeg har absolut intet forhold til julemusik. Med frygt for at lyde som Ebenezer Scrooge, så gider jeg altså ikke det der med at flette stjerner, mens man lytter til Gustav Winkler, Destiny’s Child, eller sågar Sufjan Stevens. En af de få julesange jeg kan overskue, er af uransagelige årsager Merry Xmas Everybody, som bare rammer et eller andet. Måske fordi den fungerer fint som glamrock sang, eller fordi den ikke er så udpræget julet? Jeg ved det faktisk ikke, men det har længe været min favorit. Honorable mentions går til Baby Genius med Eels, som teknisk set ikke er en julesang, den lyder bare lidt som en.

Stytzer: MC Einar – Jul Det’ Cool
MC Einars 19 (!) år gamle bredside til det navlepillende forbrugersamfund er stadig lige aktuel. Væk er skønmaleriet og få sange har så rammende beskrevet julens sande ånd:
“Overflod og fråds med familie og med venner,
samvittigheden klares med en Ulandskalender.
…..
spritkørsel, utroskab og madsvineri”

Søren: The Pretenders – 2000 Miles
Skræmmende nok, synes jeg faktisk der er flere rigtig gode julenumre. Fairytale of New York med The Pogues and Kirsty MacColl er jo et mesterligt nummer, men da jeg er sikker på det er Johns favorit, springer jeg den over. Donna and Blitzen med en af mine personlige favoritter, Badly Drawn Boy, er også et godt bud. Mit bud bliver dog Pretenders med 2000 Miles fra “Learning to Crawl”. Det er er forrygende nummer, som slutter et ligeså forrygende album, og det skal jo ikke tælle imod Chrissie Hynde, at det engang blev brugt i et afsnit af Beverly Hills 90210.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Nicki
December 16, 2007 kl. 21:11

Lad mig lige benytte lejligheden til at give flere af jer fuldstændig ret i, at Fairytale Of New York er verdens bedste julesang. Smukkere bliver det simpelthen ikke! :)

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...
14/10-2020:
Hello world
15/10-2020:
Hello world
14/10-2020:
Hello world
14/10-2020:
Hello world
14/10-2020:
Hello world

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS