Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


I det forgangne år er staben bag Frekvens blevet udvidet til syv skribenter, der alle den sidste uges tid er kommet med deres bud på de bedste udgivelser i musikåret 2007.

Stemmerne er nu blevet talt sammen, og endnu engang er det blevet eftertrykkeligt understreget, at vi her på Frekvens ikke kan få nok af The Shins. Da Frekvens blev lanceret i 2003, blev der lavet en lignende gennemgang af året, der gik, og også her toppede bandet listen. Fire år senere kom gruppens tredje album, der landede på fem ud af syv skribenters liste, og sammenlagt fik point nok til at slå anmelderfavoritterne Arcade Fire.

Frekvens’ samlede bud på årets ti bedste plader ser således ud:
1. The Shins: “Wincing The Night Away”
Den tredje af slagsen fra The Shins og endnu engang et bevis på James Mercers fremragende evner som sangskriver. Gruppen har til dato kun spillet en koncert her i landet, men forhåbentlig kan vores konstante promovering af det undervurderede orkester være med til at får dem tilbage på en dansk scene.

2. Arcade Fire: “Neon Bible”
Opfølgeren til den fremragende “Funeral” kommer til at ligge nummer et på rigtig mange årslister, men her måtte de altså se sig slået. Pladen er dog en klar favorit hos de fleste Frekvens-skribenter og figurerede på hele fem ud af syv lister.

3. Modest Mouse: “We Were Dead Before The Ship Even Sank”
Isaac Brock fik indlemmet både Johnny Marr og James Mercer på sin seneste plade, der ikke bare sikrede Modest Mouse en førsteplads på den amerikanske albumhitliste, men også skabelsen gruppens bedste album (uanset hvad folk på Svingninger siger).

4. The National: “Boxer”
Hvis man kunne slå begrebet anmelder-darlings op i en ordbog, burde der være et stort billede af The National lige ved siden af. Gruppen roses konstant for udgivelser og koncerter, og her på Frekvens er vi ikke for fine til at bakke op om vores kolleger rundt om i verden. Det store kommercielle gennembrud udebliver stadig selv efter fire udgivelser, men forhåbentlig kan det trøste lidt, at de da er kommet med på vores liste.

5. Shout Out Louds: “Our Ill Wills”
I 2003 forsøgte Stephen Malkmus at få genren Swedish Reggae til at slå igennem, men så længe svenskerne kan producere albums som “Our Ill Wills”, har vi det fint med at holde os til svensk indie.

6. Wilco: “Sky Blue Sky”
Efter et i retrospekt halvsvagt album kom Wilco tilbage i storform med en veloplagt Jeff Tweedy i front og en nærmest overmenneskelig indsats af guitaristen Nels Cline, der beviste, at guitarsoloen lever i bedste velgående og ikke er forbeholdt folk i spandex-bukser.

7. Band Of Horses: “Cease To Begin”
Stimen fortsætter for Band Of Horses, der i den grad er et orkester, det er værd at holde øje med. Derfor kunne forventningerne til gruppens koncert 4. marts på Vega nærmest heller ikke være højere.

8. The Hold Steady: “Boys & Girls In America”
Det ville være løgn at sige, at The Hold Steady i det forgangne år blev hvermandseje her i landet. Men vi presser stadig på for at promovere gruppen, der på deres tredje og mest tilgængelige album endnu engang leverer fantastiske tekster blandet med gammelskole-rock’n'roll.

8. Black Rebel Motorcycle Club: “Baby 81″
Efter en udflugt til de akustiske guitarers land vendte BRMC i år tilbage med et album, der kombinerer gruppens evne til at skrive gode sange, blande interessante vokaler og larme ganske fortræffeligt. Det bevidste de blandt andet til en koncert i København, hvor de i den grad gav publikum valuta for pengene.

10. Cold War Kids: “Robbers & Cowards”
Den eneste debutplade, der fik sneget sig ind på årets liste kommer fra et band, der havde den frækhed at aflyse deres koncert på dette års Roskilde Festival. Det valgte vi dog vejret i mente ikke at bebrejde dem, og vi ser frem til at høre meget mere fra dem i de kommende år.

Det var Frekvens-redaktionens samlede bud på det bedste fra 2007. Men allerede om få dage vil du her på siden begynde at kunne se historier om de bands, vi forventer vil dukke op på næste års liste. Så godt nytår og glæd dig til endnu et år med masser af musikalsk inspiration her på Frekvens.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Martin
January 1, 2008 kl. 23:25

‘We Were Dead…’ er bestemt en fin plade – men de folk, der refereres til fra Svingninger, må jeg erklære mig enig med. MM har fire udgivelser, der i hvert fald slår den:

- This Is a Long Drive for Someone With Nothing to Think About
- The Lonesome Crowded West
- Building Nothing Out of Something
- The Moon & Antarctica

Og så er det nogenlunde på højde med Good News… og The Fruit That Ate Itself.
Så er det slået fast!
Men fin er den helt bestemt.

Peter
January 3, 2008 kl. 0:51

Det er godt man ikke går og bliver bitter over at man var en teenage dirtbag og drak sig patte vissen og derfor ikke kan huske 5 sammenhængende minutter fra en efter sigende fantastisk The Shins koncert – men jeg var der!

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS