Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


8/11
Med mere forsinkelse end DSBs juletog tænker Frekvens’ udsendte tilbage på en af det gamle års sidste fester inden julefreden fik lov at sænke sig – og hvilken fest!, og ja jeg må hellere lave samme indrømmlse som hos Gaffa.


Powersolo
Første band på scenen til Present Aarhus aftenen på Train var, sjovt nok, det mest etablerede navn, nemig lokale Powersolo, som startede aftenen præcis kl 20.00. Meningen med dette var uden tvivl at få trukket folk indenfor, men det var alligevel en halvtom sal, som tog imod den skramlende garagerock.

I Kim “Kix” Jeppesen har Powersolo en utrolig karismatisk frontmand hvilket, sammen med solidt og tight sammenspil, betød at salen hurtigt begyndte at blive fyldt op, og folk begyndte også så småt at rocke med i hjørnerne. Powersolo barsler med nyt materiale i 2008, og vi fik flere lovende numre herfra, derudover bød koncerten også på numre som Kat Nazer, Fertilizer Baby og vel det største hit Powersolo har haft til dato, historien om den mexikanske bryderJuanito. Inden trioen forlod scenen nåede Kim Kix også lige en tur ned til publikum, måske for lige at se efter om festen var blevet sat ordentligt igang – det var den.

Turboweekend
Næste band på scenen var Turboweekend, der med deres albumdebut “Night Shift” var et af de nye danske bands, der fik stor, og ganske velfortjent, opmærksomhed i 2007. Blandt aftenens 3 bands har Turboweekend et noget mere elektronisk udtryk end de andre bands, men det betød altså ikke, at der var tale om 3 lap-top musikere, derimod betød det, at publikum for alvor fik kridtet danseskoene.

Koncerten blev startet op med den langsomme og seje Stand, inden energien blev sluppet løs med gruppens klart bedste nummer Not A DJ, der med fede basgange, masser af synth og linjer som “I’m not a DJ but I’m in a band, you’re not a model but you know how to take a stand” har ramt undertegnede lige i ryste-røv-genet, og at dømme ud fra publikum på Train var jeg ikke den eneste. Herefter fik festen frit slag, fakstisk så meget at folk på et tidspunkt begyndte at stagedive, ikke ligefrem hverdagskost til koncerter med udprægede clubacts, som Turboweekend må siges at være. Men når der nu skulle være fest var Turboweekend så absolutte kompetente til at banke sådan en op.

The Floor Is Made of Lava
Sidste navn på aftenen var The Floor Is Made of Lava, der ligesom Turboweekend har modtaget masser af opmærksomhed for deres debutalbum fra 2007, og faktisk har deres album “All Juice, No Fruit” også sneget sig ind på flere årslister fra det forgangne år.

Ligesom det var tilfældet med de to foregående bands er der ingen tvivl om at TFLIMOL virkelig forstår at banke en fest op, og at man i sanger Thobay K har en virkelig karismatisk frontfigur, der leverer punchlines i så tight et flow, som mange rappere må være ham misundelig.
Måske er det også i det lys at The Floor Is Made Of Lava live er blevet udvidet med en ekstra guitarist, så Thobay K kan koncentrere sig om at være show mand og synge.

Helt sikkert er det i hvert fald, at TFIMOL har begået en plade, som bør være fast inventar til enhver fest, og at de rullede sig fuldstændigt ud på Train. Tidligt i sættet kom den P3 kendte single Do Your Sister, og herefter fulgte det ene dansable rocknummer efter det andet inden der blev sluttet af med de 3 fantastiske numre The Floor Is Made Of Lava, You Ain’t A Bitch (Bitch) og hittet Told Her I’m From Compton. Det første af de 3 numre indeholder linjen “Sonic The Hedgehog runs in my blood” med reference til den hyperenergiske Sega spil karakter, og den linje giver et ganske godt billede af den energi, som The Floor Is Made Of Lava lægger for dagen.

Alt i alt blev der som sagt spillet op til et brag af en fest, og der kan umuligt have været et sæt fødder, der stod stille i løbet af aftenen. Det er i øvrigt værd at bemærke, at både Turboweekend og The Floor Is Made Of Lava drager på turné igen i løbet af foråret, og hvis man er på udkig efter en god fest så bør man ikke snyde sig selv for at opleve de 2 bands.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS