Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Interview: Yoav

I onsdags spillede den ukendte sydafrikanske singer-songwriter Yoav i De Sorte Spejdere, en optræden der fik billetsalget til hans koncert i Lille Vega om torsdagen til at eksplodere. På 24 timer blev 130 solgte billetter til udsolgt, og interessen for Yoav skærpet. Frekvens har, selvfølgelig, kendt til Yoav i længere tid, hvor han takket være Stytzer har været at finde i Frekvens playeren.
Inden koncerten i torsdag fik Frekvens en snak med den meget sympatiske kommende stjerne, der kan få ufattelig meget lyd ud af en akustisk guitar.

Frekvens: Egentlig skulle du først være kommet til Danmark i dag, et par timer før koncerten, men nu kom du allerede tirsdag for at kunne være i De Sorte Spejdere i går. Hvad har du lavet på din fridag i København?
Yoav: Jeg har faktisk taget det meget stille og roligt. Efter at have lavet radio med Anders og Anders tog vi ud og så Christiania, og ellers har jeg bare slappet af.

Frekvens: Dine forældre er fra Israel, du er vokset op i Sydafrika, har fået musikalske opdragelse i New York og din pladekontrakt i London – hvordan har det påvirket dig musikalsk?
Yoav: Det har åbnet min interesse for mange forskellige genrer. Hjemme hos mine forældre måtte der ikke spilles ”let” musik, deriblandt popmusik. Det eneste mine forældre hørte var klassisk. Så om aftenen og natten sneg jeg mig ned i den anden ende af huset, hvor min bror havde en gammel ramponeret guitar stående, og så øvede jeg mig på den. Jeg tog også over til mine venner og hørte ting som OMD og Wham! Senere blev jeg interesseret i rockmusik, men har også i perioder været meget optaget af trip-hop og forskellige former for afrikansk rytmisk musik. Mange af tingene har sat aftryk på den musik, jeg laver i dag.

Frekvens: Dit nummer Club Thing har fået mange folk til at sammenligne dig med Justin Timberlake. Hvordan har du det med den sammenligning?
Yoav: Det gør mig ikke noget, men jeg tænker egentlig mere på lyden på Club Thing som lyden af Timbaland og Neptunes. Nummeret er skrevet i en periode, hvor jeg var single i New York, og konstant var i byen på diverse klubber, og her var alt den musik, der blev spillet, produceret af enten Dre, Timbaland eller Neptunes. Så jeg skrev teksten, der i modsætning til alle de numre, der blev spillet, ikke handler om, hvor fed og fantastisk festen er, men mere om alle de skumle ting der foregår i krogene på klubberne i New York. For mig er Justin Timberlake mere én, der lægger stemme til andres numre.

Frekvens: Det er også Club Thing, som har fået spilletid på dansk radio, tror du online casino folk vil blive overraskede over resten af dine numre, der langtfra alle sammen er så dansevenlige?
Yoav: Det kan faktisk godt være. Som tidligere nævnt henter jeg min inspiration mange steder fra, og jeg tror, at min musik appellerer til et bredt publikum. Men der er da helt sikkert folk, der vil blive overraskede over, at ikke alting lyder som Club Thing, for eksempel de mere klassiske singer-song writer numre.

Frekvens: Du har et cover af Pixies’ Where Is My Mind med på din kommende plade. Er det ikke lidt af en chance at tage en coverversion med på din debut, det kunne måske virke som om du ikke har nok originalt materiale?
Yoav: Næh, det synes jeg egentlig ikke. Havde Jeff Buckley ikke tre på sin debut? Jeg tror, der er større risiko ved at lave et cover af en Pixies sang. De er et af de bands, hvor deres fans hader, at man laver udgaver af deres sange, og hvis man gør, så skal de lyde ligesom originalen, og det gør min jo ikke ligefrem. Jeg spillede den først sammen med en canadisk sangerinde. Vi indspillede den på meget interimistisk facon, men resultatet var bare super godt, så alle folk, der hørte den, sagde, at den bare måtte med på albummet. Der var dog et par småfejl på den originale indspilning, så den skulle laves igen, og det var vildt svært at indfange den samme lyd og stemning, som da vi spillede den første gang. Det tog faktisk over en uge i studiet, før den lød ”rigtigt”.

Yoav”s debutalbum “Charmed & Strange” udkommer til april.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

alfaiztech.com: Its not my first time to visit this site, i am...
solitaire: Hi to all, it’s actually a fastidious for me to...
20 cy Dumpster: Hey there, You’ve done a fantastic job....
impossible quiz: Thank you, I’ve just been looking for info...
Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS