Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Pitchfork og musikere om “In The Aeroplane Over The Sea”

Ifølge rygterne var “In The Aeroplane Over The Sea” en af hovedårsagerne til, at Arcade Fire i sin tid skrev med Merge (pladeselskabet bag Neutral Milk Hotels 1998-udgivelse), og der er da ingen tvivl om, at albummet har spillet en prominent rolle indenfor indie folkrocken og som sådan har haft en vis indflydelse på bands som Bright Eyes og The Decemberists.

Om “In The Aeroplane Over The Sea” fortjener decideret klassikerstatus skal vi lade være usagt, men ikke desto mindre lovpriser Mike McGonigal albummet i denne Pitchfork feature, som også inkluderer bidrag fra blandt andre Caribou, of Montreal og David Vandervelde, hvor de hver især fortæller om deres første møde med Neutral Milk Hotel. Det er ret sjov læsning.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Martin
March 1, 2008 kl. 13:31

Den fortjener bestemt klassikerstatus! Et fuldendt album.
Eminent sangskrivning, overlegen vokal og overrumplende, skæve tekster. Havde vi mon haft Clap Your Hands Say Yeah, The Arcade Fire og Animal Collective uden disse pionerer? I hvert fald ikke i den form de er endt med. Zach Condon var nok heller ikke slået igennem med Beirut, hvis ikke han havde haft sin kontakt i Neutral Milk Hotel (hvorfra trommerne til Gulag Orkestar også blev leveret).
Få albums fra 90′erne er så gennemførte som In The Aeroplane Over the Sea.

Nicki
March 3, 2008 kl. 2:52

Best album ever!

At kalde dette brag af ovedrevne udtryk, stilskifter, voldsom stærk sangskrivning og helt utrolige melodier for et mesterværk er næsten en fornærmelse.

Men I kendte vel allesammen min holdning på forhånd. :)

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS