Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


I Am Bones er for tiden på tour med Beta Satan i det ganske land. Vi fangede primus motor Johannes Gammelby, på en internetforbindelse i Vordingborg, til en mail-korrespondance om blandt andet madforgiftning, behagesyge og opturs-nederen. Og så er der i øvrigt mulighed for at lytte til sangen The Good Son, fra pladen “The Greater Good”.


Frekvens:
Hej I Am Bones, hvordan skrider touren frem? Der er en meget grafisk anekdote om tysk madforgiftning på jeres MySpace, er det blevet bedre?

Johannes: Det blev faktisk lidt værre da vi kom hjem. Jeg fik åbenbart smittet Christian med min snue dernede og Jeppe smittede Filip med hans mave-halløj. Så der er faktisk det niveau yderligere i lidelseshistorien. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det rystede mig i min grundvold at det kan være SÅ træls at spille lidt musik nu og da.

Frekvens: Hvad betyder det for jer, at I nu tilsyneladende er blevet et ”rigtigt” band, frem for et én mands projekt?

Johannes: Vi løfter i flok. Jeg kunne ikke fortsætte orkesteret selv, altså drive det videre. Jeg havde perfektioneret min vision om skrammelrock i soveværelset og det var nødt til at komme videre til noget nyt, hvilket det i høj grad er i dag. Jeg skriver stadig sangene og en del af arrangementerne og jeg er bevidst om, at der skal være en kaptajn på et skib, men de andre i orkesteret bidrager i højeste grad med inputs og ping pong og endeløs underholdning. Især i de her dage hvor vi er afsted på tur. Vi har en fælles vision om det næste vi går ind til og det er fedt ikke at være alene med gode ideer.

Frekvens: Jeres nye plade er en del hårdere end debuten, I skamroser Lack, fik shout outs af The Psyke Project til Spot, og er på tour med Beta Satan – ligger der en New Wave of Danish Indie Metal og ulmer i den danske undergrund?

Johannes: Well, jeg tror jeg vil tillade mig at tale på Beta Satans og vores vegne og sige at vi nok bare er rasende trætte af behagesyge i dansk alternativ musik. Jeg gider simpelthen ikke beskæftige mig med ting jeg synes der er trælse længere for jeg er blevet for gammel til at synes at det der band det bare er pissefedt fordi de er så skide længselsfulde og har eye-liner på. Så den – i min omgangskreds – intensivering af udtrykket der foregår, er ikke et kalkuleret modkultur-træk, vi er bare nået ind til det som rockmusik burde handle om og indeholde, lidenskab, skabertrang og råben og skrigen fra urdybet.

Frekvens: En af de første gange jeg så jer live, brokkede I jer noget over at Building Hospitals ikke var kommet ind på Tjeklisten, og at ”Wrong Numbers…” ikke havde solgt helt så meget som den fortjente. Er der nogen konkrete planer, for at sørge for at den nye plade ikke skal lide samme skæbne?

Johannes: Hehehe. Næ. Og det var vist sagt med et glimt i øjet i sin tid. Vi spiller og skriver bare vores møg så godt vi kan og så må folk hoppe af og på som de vil.

Frekvens: Der er et par sange på ”The Greater Good” om at forlade storbyen, tage til Alaska etc. Er der gået Walden/back to nature i den, eller er Århus bare ikke god nok til I Am Bones mere?

Johannes: Hmm, tilsyneladende ikke. Jeppe og jeg er de eneste der bor i Århus stadigvæk. Selv Manager-Mogens flyttede til København. Mht det Walden, der. Yeah… Lortet skal simplificeres. Alt er blevet kompetenceområdestyringbenchmarkanalyse, betale regninger, Sisyfos rullesten blablabla, som er godt nok til at få maskinen til at køre, men ikke nok til at holde den i gang. Og så handler de der møgsange nok også lidt om et ønske om noget konsekvens i sit liv.

Frekvens: Og lige til sidst, hvem er det som skal komme ud og se jer live, og købe ”The Greater Good”?

Johannes: Hr. og Fru Danmark skal komme og se os live og få rystet lidt af støvet af sig. Og så skal de købe pladen fordi den er megafee. Og det’ go hegn. Og man får opturs-nedern på af den.

Frekvens: Held og lykke med Vordingborg Rock City

Johannes: Tusind tak! Det var en god aften i går! I dag er det Roskilde.

I Am Bones kan opleves i aften på Gimle i Roskilde, og rundt om i landet på de følgende datoer.

08 mar 2008 Gimle (Roskilde)
15 mar 2008 Pakhuset (Aarhus)
20 mar 2008 Tapperiet (Køge)
21 mar 2008 Musikhuset (Middelfart)
22 mar 2008 Godset (Kolding)
28 mar 2008 Månen (Haderslev)
29 mar 2008 Paletten (Viborg)

Lyt til I Am Bones – The Good Son.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS