Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Peter på Spot – Torsdag og fredag

Torsdag:
SPOT 2008 startede nærmest sædvanen tro med et par kolde øl på plænen foran Musikhuset, og lidt svinere til de folk, der mener, at Vesterbro Festival er den nye nummer 1 festival i Danmark for upcoming musik, men det har Anders vist sagt det, der skal siges om.

Murder
Ved 20 tiden begav Anders og jeg os ind mod Musikhusets nye scene “Rytmisk Sal”, som til trods for en rimelig kraftig gymnastiksals feel, viste sig at være en ganske udmærket scene, man må bl.a. ha’ øl med ind i salen, hvilket i hvert fald er noget den her skribent sætter pris på. Murder havde i aftenens anledning fået hjælp fra belgiske DAAU, som var programsat umiddelbart efter Murder koncerten, og DAAUs strygere klædte de stemningsfyldte Murder numre fint. Udover hittet When The Bees Are Sleeping fik vi også fine versioner af Bodies Collide, et nyt nummer og som afslutningsnummer Queen of Calm, som endte ud i en længere jamsession, hvor Murder medlemmerne 1 efter 1 forlod scenen og lod DAAU folkene langsomt glide over i deres sæt, en fin lille detajle, men så snart det gik op for folk, at man nu befandt sig til den egentlige DAAU koncert, var der nærmest kapløb ud af salen. Anders var tidligere smuttet videre til The Tellers.

Lucky Fonz III (NL)
I programmet stod der, at hollandske Lucky Fonz III var inspireret af folk som Bright Eyes og Bob Dylan (men hey, hvilken singer-songwriter er ikke inspireret af Dylan på en eller anden måde), og det måtte selvfølgelig tjekkes ud. Da vi trådte ind i Musikhusets Lille Sal, var koncerten allerede i gang, og vi kom lige til spørgetime, idet det fra scenen lød, at hvis nogen havde nogle spørgsmål skulle man ikke være bange for at række hånden op. I det hele taget havde Lucky Fonz III stor opmærksomhed ud imod publikum, og op til næste nummer blev der udskrevet konkurrence om hvem der kunne gætte, hvad den næste sang handlede om. Inden den stakkels mand havde slået en tone an blev han bombarderet med gæt, folk var helt sikkert begejstrede for den meget charmerende sanger. Imod slutningen af koncerten blev vi bedt om at fløjte med på en af sangene, men siden SPOT var en “hipster” festival skulle vi ikke føle os tvunget, hvis vi følte os for hippe til den slags, det var vores “God given right, not to whistle”. De morsomme bemærkninger var tæt på at stjæle hele billedet, men specielt nummeret Lowlands, som kunne minde lidt om noget Beirut, blev siddende i hovedet så meget, at jeg tog mig selv i at gå og nynne nummeret resten af aftenen. Helt sikkert et positivt bekendtskab, ham Lucky Fonz III.

Resten af aftenen stod mest på øl på plænen, en kort tur omkring An Pierle & White Velvet, som Anders har en udførlig beskrivelse af. Efterfesten blev længere end intentionen var, så det er en lidt træt Frekvens skribent, der nu skynder sig til When Saints Go Machine.

Fredag:
Ja, efterfesten i går tog jo lidt hårdt på os, men vi nåede da det sidste kvarter af When Saints Go Machine. Det var dog ikke ligefrem honning til ørerne her dagen derpå, så vi hang mest bare lidt ud og nød solen, vi nåede også lige et smut forbi Marvel Hill, men de gjorde på ingen måder noget særligt stort indtryk til hverken den positive eller negative side.

Turboweekend
Den lidt sølle Frekvens redaktion tog sig sammen, fik et par fadøl indenbords og stillede op til Turboweekend. Faktsik burde jeg overhovedet ikke bryde mig om det band, tit og ofte sviner jeg bands, der bliver nødt til at klæde sig ud og finde på underlige kunstnernavne for at få opmærksomhed, min holdning er jo selvfølgelig, at musikken må tale for sig selv, og hvis den har kvalitet nok, så behøver man ikke at benytte sig af den slags feje tricks. Men lige netop Turboweekend kan jeg ikke lade være med at holde af, selvom de benytter sig rigeligt af både kostumer og underlige russisk klingende kunsternavne. Trioen spillede et supertight sæt og overfor linjer som f.eks. “I’m not a DJ, but I’m in a band, you’re not a model, but you know how to take a stand” og “In your arcade of cool, I’ve been skipping school” kan undertegnede altså ikke lade være med at overgive sig. I længden viser Turboweekends sæt sig at være en smule ensformigt, men på en officersplads badet i solskin og klar til en festlig weekend, gik de festlige sange altså rent ind, i hvert fald hos denne skribent.

Efter Turboweekend gik vi i Ridehuset og så en ret god Lise Westzynthius koncert med hovedvægt på det seneste album “Siberian Mission”, på scenen havde hun bl.a. besøg af Frederik Thaa (A Kid Herafter) og Marie Højlund (eks. Tiger Tunes/Marybell Katastrophy) og alt i alt leverede hun en rigtig fin koncert.

Figurines
Efter Lise Westzynthius var det tid til Nordjyllands finest, Figurines. Det er nok det band, jeg har set live flest gange overhovedet, alligevel kan jeg ikke lade være med at have store forventninger. Efter P3s (lidt selvhøjtidelige?) intro lagde Figurines ud med et af gruppens måske bedste numre overhovedet Bright fra debuten “Shake A Mountain”. Efter lidt tekniske problemer fortsatte koncerten, med hovedvægt på det seneste album, “When The Deer Wore Blue”, hvorfra vi bl.a. fik den ganske fremragende Drove You Miles, som med sin lange lag-på-lag guitar outro fremstår som albummets bedste nummer. Afslutningsvis fik vi endnu et glimrende nummer fra debuten, Debate because it’s over, og tilbage stod man med indtrykket af at have set Figurines i absolut topform.

Efter Figurines var det tid til at hænge lidt i solen, så det gjorde jeg. Efter nogle fadøl og masser af sol i skallen tog jeg et smut forbi Peter Sommer, som spillede et rimelig rocket sæt, med bl.a. en Simon Kvamm makeover af 8660, og det lød faktisk også fuldstændig som et Nephew nummer (som om verdenen har brug for flere af dem). Herefter gik der alt for lang tid i en kø på Bugens Burger, og i skrivende stund var det egentlig meningen, at jeg skulle stå og se Veto, men man kan jo som bekendt ikke være flere steder på en gang.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

alfaiztech.com: Its not my first time to visit this site, i am...
solitaire: Hi to all, it’s actually a fastidious for me to...
20 cy Dumpster: Hey there, You’ve done a fantastic job....
impossible quiz: Thank you, I’ve just been looking for info...
Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS