Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Frekvens Favoritter: Roskilde

Seks Frekvens-skribenter giver her deres bud på seks bands, som vi hver især vil anbefale at tjekke ud på dette års Roskilde Festival. Det er en alsidig liste, som kommer godt rundt i genrerne, og ganske overraskende er der ingen, der glæder sig mest til Bob Hund, som ellers ligner noget af en favorit rundt omkring på diverse debatfora.


Majorian (Søndag 13:30, Pavilion Junior)
Mit bedste bud på et muligt “hidden gem” må være vinderne af årets LiveContest – Majorian. Det er smukt og stemningsfuldt i studiet, hvilket bandet forhåbentligt mestrer at tage med sig på scenen. Tjek “støj-spilleren” i højre kolonne for en lille smagsprøve.
(Stytzer)

Radiohead (Torsdag 22:00, Orange)
Der er mange ting, jeg helt sikkert skal se, og endnu flere jeg gerne vil se. Jeg glæder mig meget til bl.a. MGMT, Hot Chip og på Sørens anbefaling hentede jeg Girl Talk albummet, som er vildt godt, så det skal jeg også se. Men hvis jeg skal vælge ét navn, med pistolen for panden, så må det blive Radiohead. Jeg står måske lidt i kontrast til dele af Frekvens redaktionen, ved rent faktisk at have hørt (og nydt!), hvad bandet har lavet siden “The Bends”. Det er måske nok mit yndlingsband overhovedet, og jeg har aldrig set dem live, faktisk er der overhængende fare for, at den koncert ikke har en chance for at leve op til de forventninger, jeg efterhånden har fået bygget op.
(Peter)

Band of Horses (Fredag 16:00, Arena)
Jeg er lidt bagefter på koncertfronten, så jeg oplevede ikke Band of Horses, da de spillede i Danmark tidligere på året. De er på toppen af min liste. Derudover ser jeg hovedsagelig frem til MGMT, Nicole Atkins, Jay-Z og The Streets på et, efter min mening, ganske tyndt program for årets festival.
(Søren)

Efter deadline blev Robyn til Sørens store glæde offentliggjort, så helt ekstraordinært har han fået lov til at vælge to navne. Robyn spiller fredag klokken 22:00 på Cosmopol.

Yeasayer (Fredag 01:00, Pavilion)
Jeg er et af de mennesker, der helst ikke vil gå glip af noget, når jeg er på festival, og derfor spæner jeg gerne rundt fra den ene koncert til den anden. I år ser det dog ud til, at jeg vil få god mulighed for at hvile benene, for programmet er efter min mening ikke super imponerende. Nu skal jeg slet ikke af sted, men hvis jeg skulle, så ville jeg helt sikkert være at finde til Yeasayer-koncerten. Der findes koncerter på dette års Roskilde, som jeg nok ville glæde mig mere til, men fredag nat er det perfekte tidspunkt, Pavilion det perfekte sted, og Yeasayer det perfekte band til at skabe en stor fest. Jeg tror, at der bliver gang i den.
(Anders)

The Duke Spirit (Lørdag 02:30, Odeon)
Det er sigende om dette års program, at min Roskilde favorit blev tilføjet i 11. time. Jeg kaster sjældent min kærlighed på bands med kvindelige forsangere, men 2008 har indtil videre åbnet mine øjne for to ret beslægtede af slagsen – Sons & Daughters og The Duke Spirit, hvor sidstnævnte er at finde på Roskilde programmet. Det er retrorock med guitaren i højsædet, og en Debbie Harry-klingende vokal, og efter at have gennemlyttet deres seneste, Chris Goss (QOTSA) producerede, album “Neptune” er jeg overbevist om at de kommer til at spille et brag af en koncert.
(Kristian)

At The Gates (Søndag 14:00, Arena)
Nu ved jeg godt at Frekvens, trods mine ihærdige forsøg, ikke er den store metal blog. Det skal dog ikke afholde mig fra, på det varmeste at anbefale de gendannede At The Gates, som for undertegnede står som et af de vigtigste skandinaviske navne i metalhistorien. Hovedværket “Slaughter of the Soul” (1995) var skoledannende, og lagde grundlaget for det som vi i dag kalder Göteborg-scenen, eller mere mundret: svenskerdød.
Jeg nåede aldrig at se dem live i første omgang, men et par af medlemmerne dannede efterfølgende The Haunted, som altid er garant for en fest. Så tag ind og se dem, få en metalhistorisk oplevelse, og få renset ørerne med en gang melodisk hegn.
(Roy)

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS