Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Roskildes scenevalg – fejlprioritering på fejlprioritering

Vi har allerede haft en diskussion om kvaliteten af musikprogrammet på dette års festival.

Netop hjemvendt fra Roskilde kan jeg konstatere, at der var masser af gode oplevelser undervejs.

En ting var dog kilde til stor irritation hos næsten alle jeg talte med: Roskilde Festivals totale fejlvurdering af interessen for de forskellige bands.

Der er for mange eksempler til at jeg kan nævne dem alle, men flere koncerter på Astoria blev afbrudt pga. manglende kontrol med det fremmødte publikum. Andre eksempler var MGMT, Robyn og Cat Power, hvor folk stod i kø 10-20 rækker uden for teltene. Når man så samtidig hører eksempler som Enter Shikari, der kun kunne fylde en tredjedel af Arena teltet, må man virkelig undre sig over Festivalens prioriteringer.

En halvskidt program og masser af fejlprioriteringer i forbindelse med placeringen af bands; er tiden inde til at skifte teamet, som står for at booke af musikken ud?

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Rasmus
July 7, 2008 kl. 18:00

Helt enig! Det var sgu for skidt! Men halvskidt program..? Uanset den obligatoriske debat, kan kun personlige præferencer danne baggrund for den konklusion. Der kommer flere og flere bands til, så flere og flere vil absolut blive skuffede. Det er Roskildes dilemma i de kommende mange år.

Peter
July 7, 2008 kl. 18:17

Jeg havde virkelig mange gode koncert oplevelser på Roskilde i år. Men man kan måske se at programmet ikke har været helt i top i år(selvom jeg stadig ikke synes det var et dårligt program) ved at der simpelthen ikke var nok kvalitet i programmet til at sprede publikum lidt mere ud over scenerne. Et eksempel kunne være Band of Horses som lørdag kun spiller oveni Mugison og Sidi Goma, der var godt nok mange mennesker til den koncert, et stort navn på Orange ville uden tvivl ha taget lidt af trykket fra Arena. Men det er selvfølgelig en svær balance, for det er selvfølgelig heller ikke i nogens interesse at alt for mange af ens “krydser” kolliderer.

Martin
July 7, 2008 kl. 22:20

Der var bestemt nogle fejlplaceringer. Men det er ikke et nemt job som booker at forudse antallet af besøgende.

I Danmark kan man ofte måle det på, om et band har været spillet på P3, men word of mouth kan man ikke altid regne med. Menomena fyldte næsten VoxHall i år, mens HEALTH (der er langt mere hypede) kun trak godt 25 mennesker på Musikcaféen.

Bookerne på Roskilde Festival gør det stadig fint, men ja, der er plads til forbedringer.

Rasmus
July 8, 2008 kl. 19:01

“De logistiske problemer kunne indikere at festivalen har behov for at komme i øjenhøjde med en ny publikums-situation, hvor Orange Scene kan være svær at fylde ud og de små scener pludselig kan stoppes til ud over bristepunktet. Måske er løsningen flere små scener – i overensstemmelse med Long Tail-effekten – eller måske endnu et stort telt som Arena?”

Ralf Christensen i Information

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS