Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


På opfording fra vores læsere, har vi i løbet af eftermiddagen kreeret en liste over de 20 mest forfærdelige, ubehagelige og irriterende danske sange. Det er faktisk ikke så svært, når man først kommer i gang, for udvalget er ret stort.
Vi har for lethedens skyld valgt ikke at prioritere dem ud fra niveau af elendighed, men kan konkludere at de tilsammen ville udgøre et mixtape der vil kunne give selv den gladeste musikentusiast selvmordstanker.

Laus Højbye: Krummes Sang
Et let sted at starte; Krummes Sang, skrevet af Michael Hardinger, er noget af det mest enerverende, som nogensinde er trykt på vinyl. På datidens førende TV hitliste, 3773 Hitservice med Majken Vexø, lå den nummer 1 så længe at de blev nødt til at indføre en begrænsning for hvor længe en sang kunne være på listen. “Det er svært at være 11 år“, og det er i sandhed heller ikke let at lytte til.

Johnny DeLuxe: Elskovspony
“Hey, Johnny rimer på pony! Hvis vi bare kan få nogle referencer til fisse og patter, så har vi et sikkert hit” synes at være logikken bag Johnny DeLuxes debut single. Johnny hærger stadig The Voice med sine lidet intelligente tekster, men som så ofte før, er det førstegangs indtrykket som står skarpest.

Rollo & King: Tag bukserne af
Tænk sig at en folkeskolelærer kan lave så fordummende musik?! Søren Poppe og ham den anden får hjælp af hende damen, som vist nok har lavet noget helt tredje siden. Fladpandet, infantilt, en lille smule lummert, og så ud til mobildiskotekerne. Ville have været lettere at fortrænge, hvis man ikke fra tid til anden stadig ser folk smide bukserne til den.

Tiggy: Ringaling
Tiggy skulle tilsyneladende have været arvtageren efter Whigfield, og sikke en ære det ville have været. Ligeså ligegyldig som Whigfield, bare mere bemalet og uden nyhedsværdien. Tiggy var med andre ord for Whigfield, hvad Hit & Hide var for Aqua.

Gasolin’: Bingo
Det betragtes her i landet som helligbrøde at nedgøre Gasolin’, men omvendt så fortjener alle sange med børnekor at blive svinet hårdt. Lyrik som “Der er mange mange hjerter, der tørster efter kærlighed, sikken et hyr. Åh, din tossede fyr” gør ikke sagen meget bedre.

Kim Larsen: Om lidt bli’r her stille
Nu vi er ved Lune Larsen… Landstævnegymnasternes nationalsang. Så vidt vides, er det den eneste sang, som er så banal, at danske præster har nægtet at lade den spille til begravelser. Det siger vist alt.

Big Fat Snake: Bonsoir Madame
Bonsoir Madame: De berusede værtshusgæsters kampråb! Big Fat Snake er et let mål, for sjældent har et band været så upopulært hos anmeldere og smagsdommere. Men de gør det altså heller ikke lettere for sig selv, med deres ubehjælpsomme tekster og pølsefinger rock, som synes designet til at være soundtracket til at få en røvfuld på en provinsbar.

Lars Lilholt: Onkel Kristian
Lars Lilholt er vel kongen af kræmmermarkeder, byfester, dyrskuer og campingpladser – kort sagt; Kongen af nederen. Onkel Christian kombinerer på fineste vis alt det der ikke skal være i musik – i bandet er der nogle tosser med bandanaer, der er et omkvæd hvor det kun går ud på at få folk til at synge med og vifte armene over hovedet, og så handler sangen om, ja – Onkel Kristian, der boede på den anden side af fjorden og gemte sine penge i en kagedåse.

Det Brune Punktum: Jeg vil i seng med de fleste
Nu har vi allerede dækket Johnny DeLuxe og Rollo og King, så hvorfor ikke gøre den uhellige treenighed komplet, med endnu en lummer landeplage. Nationens kærlighedsaffære med letølsalfonsen Peter Födin har alle dage stået som et mysterie, men sjældent har han været mere øretæveindbydende, end når han sammen med sine venner udgyder sin lumre pop på både tv og radio.

Christian Brøns: Du kan gøre hvad du vil
Danmarks første reality-sangstjerne valgte at bevise, hvor stort et talent han var, at udgive en coverversion som førstesingle, og eneste hit. Ikke nok med det, så valgte han den mest drivende sentimentale sang, som vist originalt handlede om forfatterens døde junkie-ven, og gjorde den til et hyggeligt lejrbåls sommerhit. Til Christians ære, kan det dog meddeles at han holder fast i musikken, og sidst han var i Århus kunne han opleves på intet mindre end Fatter Eskild.

Nik & Jay: Kan du høre hende synge?
Igen, hvad sker der med det børnesang? Nik & Jay har i deres korte levetid stået bag en perlerække af stinkere, men ingen var dog klammere end historien om klassens tykke pige, som både blev voldtaget, fik bank og begik selvmord, før hun fandt drømmefyren. Den er så tragisk, at den faktisk blev så pinlig at den blev tragisk igen – på den pinlige måde.

Kashmir: The Story of Jamie Fame Flame
I start 90erne skyllede grunge bølgen ud fra Seattle, men da den ramte Danmark var det blevet til en lille krusning. Det udmøntede sig desværre i en række gymnasie funk bands, som Sune Wagner så rammende beskrev det. Et andet frygteligt eksempel er Inside The Whales Keith The Hamster.

Tim Christensen: Right next to the right one
Tim Christensen påstod hårdnakket, at det ikke var en bestillingsopgave fra DR, men derfor vil denne gudsjammerlige og – mildest talt – kedelige klagesang alligevel altid blive forbundet med den filmatisering af et Ikea katalog, som blev kaldt Nikolaj og Julie. At Celine Dion nu har taget sangen til sig siger vist ALT.

Juncker: Mogens og Karen
Da vi kom i tanke om den her kunne vi simpelthen ikke holde op med at grine. “Vi hedder Mogens og vi hedder Karen, vi bor lidt længere nede af vejen” er nok den dårligste linje, der nogensinde er sunget i en dansk sang. På trods af masser af emo-hår i øjnene er det også som om, at hans klage over forstædernes helvede klinger lidt hult. Åh hvor er det dog pisse synd for dig at dine forældre har 2 millioner i friværdi.

Peter Sommer: Valby Bakke
Peter Sommer er ganske givet en flink og sindig jyde, som har nogle glimrende sange på bagen. Det startede dog helt skidt, med den banale hjemstavnssang Valby Bakke, som af uransagelige årsager fik hele Danmark til snakke, og ikke tale. Sangen blev overeksponeret i en helt urimelig grad, så den nu fremprovokerer panikangst og en sprint imod off-knappen, når den kommer på radioen.

Szhirley: Gammel Kongevej
“Åh hvor er det bare nederen, jeg troede lige jeg var ved at samle en fyr op på vej hjem fra byen, og så skrider han bare” – Ja, og måske er det fordi du gav ham dit fulde navn, og han kunne se at du er en rablende psykopat som går til nummerolog. Eller måske er det fordi du har en stemme som en skærebrænder, der bliver slæbt efter en Puch Maxi. Eller måske… Der er mange gode grunde til at han ikke har ringet, og det hjælper ikke at sende en efterlysning ud på P3.

Magtens Korridorer: Hestevisen
Hvad er det modsatte af name-dropping, det var det Magtens Korridorer gjorde, da de skrev Hestevisen til vores allesammens Anne-Grete Törnblad, hvem? Nåeh hende der vandt OL sølv i 1984!?! Sangen blev landskendt efter at have været med i Tæskeholdet, og snart var der ikke en eneste guitarspillende teenager, der ikke var klar ved lejrbålet, og helt ærligt, hvem gider at høre om dyresex lige midt i sit snobrød.

Zididada: Zididada Day
Hvis jeg forstår teksten ret, så vil Zididada gerne have, at vi har en Zididada dag, hvor vi bare siger Zididada hele tiden. Zididada dagen går ellers tilsyneladende hovedsageligt ud på at tale skraldepansk, og bruge sætninger som “Chika, chika, chika, you’re my señorita”. Zididada er den fattige mands udgave af Papkasseshow, og det tager de sandsynligvis som en kompliment, mens de griner hele vejen ned til banken.

Rasmus Nøhr: Det glade pizzabud
Rasmus Nøhr må simpelthen være topmålet af irriterende – der er bare ingen mennesker, der er så glade hele tiden, det er helt klart resultatet af en 10-12 Prozac om dagen, den dag den mand ikke er på piller længere, finder vi ham liggende på taget af et højhus med en AK 47, hvorfra han plaffer uskyldige tilfældigt forbipasserende. Hvis det betyder, at jeg aldrig mere skal høre en af hans sange, må han gerne starte med mig.

Various: Hvor små vi er
I en ellers god sags tjeneste formåede en samling danske artister at sætte en ordentlig plet på dansk kultur. Jokeren, Tue West, Alberte, Alex Nyborg og Casper Winding (via satelit, no less) var blandt den brogede bande, som sendte en musikalsk hyldest til Tsunami ofrene. Man ved for alvor at den er gal, når Jokeren får sagt “Glem dig selv” i stedet for street-rigtige “Knep dig selv”.

Ufo/Yepha: Hver dag
Når man starter et vers med “Jeg har en stil som er fucing hardcore når jeg knepper“, og bagefter rimer det på “lebber”, så har man nok nået det punkt i sit liv, hvor man skal overveje at åbne en bog; læse lidt eller tage ud og se verden. “Hey se mig UFO, jeg kan stave til overkompenserende fremtidig bistandsklient – “Jah, præcis sådan dér Yepha!”

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Anders O
August 8, 2008 kl. 17:15

Man kunne også tage fat på sportssangene, men det ville nok kræve en post for sig selv. Jeg tænker på “Bjarne i den gule trøje”, “Big Boys in Red and White” osv.

Don G.
August 8, 2008 kl. 17:38

Ja, ikke en helt ringe liste. Men. Der er jo nogle überoplagte emner som er udeladt: Hvad med “Kald det Kærlighed” – “Kære Lille Mormor” – eller “Hammer Hammer fedt”, som tidligere nævnt? De skriger til himlen for at være med på denne liste.

Det leder mig til den oplagte konklusion at der er nogle stærke kræfter på Frekvens’ redaktion som er i lommen på dansktop-mafiaen og samtlige forsamlingshuse vest for Storebælt!

Mette
August 8, 2008 kl. 17:46

Jeg synes Magtens Korridorer: ‘Picnic på kastellet’, er den ringeste og mest frustrerende danske sang – nogensinde!
Og lige i hælene på den kommer Rasmus Nøhr’s ‘Det glade pizzabud’.
Har til gengæld ikke noget imod Valby Bakke.

Don G.
August 8, 2008 kl. 18:05

Enig Mette. Magtens Korridorer er bare et dårligt Gasolin’ kopiband, som kun er blevet populære på at den ægte vare nægter at gendanne sig.

Men Jokerens “Havnen” mangler også, i DEN grad!

Den måske irriterende i nyere tid er også negliceret: “Løgn og latin” med KNA Connected.

Mette
August 8, 2008 kl. 18:13

Hov, jeg havde ikke set, at ‘Det glade pizzabud’ allerede var sat på listen.

Søren
August 8, 2008 kl. 19:15

Fantastisk liste. Jeg ved godt, vi arbejder på Gnags til Orange Scene næste år, men Karusselkongen Mr. Swing King og Dansende blå linealer kunne også godt have fortjent at være på listen.

Pernille
August 8, 2008 kl. 19:21

Bwahahaha, bedste Frekvens-artikel ever! I burde droppe musiknyhederne og bare være fuldtidsbitchy, det klæ’r jer fantastisk. Om end jeg har en guilty pleasure for Mogens og Karen – Hammer Hammer Fedt kunne snildt tage dens plads.

Pernille
August 8, 2008 kl. 19:27

Og dér mente jeg selvfølgelig ikke, at den kunne tage Mogens og Karens plads som guilty pleasure, det vil jeg godt lige understrege.
Til gengæld synes jeg det er svært at vælge dens værste Magtens Korridorer-sang. Hvad med Lorteparforhold fx – ‘ludbehandlede træpersienner’ er da om nogen et par ord, der aldrig burde være sat musik til.

Peter
August 8, 2008 kl. 20:05

Jeg tror man kan sige at Hestevisen står som symbol for Magtens Korridorers samlede værker – både Picnic på Kastellet og Lorteparforhold var ihvertfald oppe at vende. Det samme kan man sige med Big Fat Snake og Lilholt – der er mange rædsler at vælge imellem.

Nicki
August 8, 2008 kl. 20:14

Jeg kan godt lide flere sange på listen (indsæt flov smiley).

Peter
August 8, 2008 kl. 20:20

@Nicki – kan du ikke skrive hvor mange det drejer sig om, så kan vi se hvem der først kan gætte hvad det er for nogen :-)

Nicki
August 8, 2008 kl. 20:59

3. Samt en, som jeg båder elsker og hader. :)

Nicki
August 8, 2008 kl. 21:09

Det var måske lidt misvisende. I virkeligheden elsker OG hader jeg alle 4.

Rasmus
August 9, 2008 kl. 0:33

Sikken en Ekstra Bladsagtig post… ‘Nuff said.

undertegnede
August 9, 2008 kl. 14:05

Mesterlig liste!
Gerne flere svinere på Frekvens – det er jo det folket vil ha’!

Mads
August 9, 2008 kl. 16:41

Hey.

Vil bare lige gøre opmærksom på at “Jeg har en stil der er fucking hardcore når jeg knepper…” ikke rimer på “lebber” …men “Yepha” i UFO/Yepha’s sang Hver dag.

Dermed ikke sagt at det ikke er blandt de mest hjernelamme rap-single udgivet i danmark… for det er det.

Martin
August 9, 2008 kl. 22:28

Meget fin liste I har skruet sammen der! Man burde brænde den som mix cd og tage den med på Sway en dag.

Og så det allerede er blevet påpeget, klæder det jer faktisk at være lidt bitchy!

Nicki
August 10, 2008 kl. 6:24

Ja, I burde helt sikkert spille alle de sange på Sway en dag. Så ville der i hvert fald være 4 sange på en aften, som jeg kan lide, og det er vist pænt over gennemsnittet. :)

Peter
August 10, 2008 kl. 11:44

@Nicki – nå, her kommer mine bud – du elsker: Mogen og Karen, Jamie Fame Flame, Valby Bakke og Gammel Kongevej.

Nicki
August 10, 2008 kl. 22:44

Det er meget værre, sorry. :(

Tim Christensen: Right next to the right one – fantastisk smuk skrevet kvalmende popsang.

Christian Brøns: Du kan gøre hvad du vil – sorry, en vaskeægte guilty pleasure, men en god melodi.

Lars Lilholt: Onkel Kristian – gaden 1995, åh hvilke minder, jeg kan også lide café måneskin og sikkert også flere Lars Lilholt sange.

Kim Larsen: Om lidt bli’r her stille – jamen altså, øhh, undskyld!

Roy
August 11, 2008 kl. 11:03

@ mads:
“Jeg har en stil som er fucking hardcore nå jeg knepper,laver fede tracks sammen med Yepha
en fed crib, en fed pik jeg kan li’ at flash’ for de LEBBER har mine spor plettet på diverse tæpper” – jeg synes argumentet holder…

Dr. Dahl
August 12, 2008 kl. 11:34

Kan man ikke bare nævne et årti? Blev der overhovedet lavet noget som helst fedt musik i DK i 80′erne? Eller skal jeg forstå det således at Frekvens-pigerne godt kan lide Helmig, Dodo, PS12, Rugsted & Kreutzfeld? :-)

Jonas Kjær
August 12, 2008 kl. 11:39

En udmærket liste, men jeg forstår simpelthen ikke hvad Kashmirs ‘The Story of Jamie Fame Flame’ laver på den liste! Der er efter min opfattelser en vaske ægte klassiker og bør ligge på listen over de fedeste danske 90′er sange.

Martin
August 12, 2008 kl. 13:23

Jeg er stort set enig med Dr. Dahl i, at der ikke blev lavet særlig meget god dansk musik i 80′erne. Og hvis noget af det har været godt, er det blevet spillet alt for meget til 9/10 privatfester, hvilket har ødelagt klassikerne.

Og ang. Jamie Fame Flame hører den helt sikkert til på jeres liste! Kashmir var decideret dårlige dengang

Peter
August 12, 2008 kl. 14:09

Jeg vil godt gå med til at vi har været lidt for flinke ved 80erne, måske er det noget med ikke at sparke på folk der ligger ned.

Jeg vil IKKE gå med til at fjerne Kashmir fra den her liste, Travelogue er simpelthen så dårligt et album, på Skanderborg i lørdags spillede de Leather Crane, og var det ikke fordi at folk havde hooket meg mere eller mindre op med fri bar, så havde jeg hoppet direkte i en taxa til Århus.

Roy
August 12, 2008 kl. 14:18

Der kunne sagtens have været mere 80′er musik på listen – Vi ved det godt, men det’ for sent nu…

Mathias
August 12, 2008 kl. 22:06

.. Jeg ville helt sikkert smide den der “Malene”-sang af Sys Bjerre på listen. Det er simpelthen dansk musik når det er absolut værst. Men af en eller anden grund er mange andre danskere uenige med mig – den ligger nr 1 på iTunes stores top songs i DK!!!
- Jeg kan egentlig godt li’ “Valby Bakke”..

Don G.
August 14, 2008 kl. 10:33

@ Peter: Du er jo bare misundelig over at du ikke er nogens gimp, så du kan få en tur i en leather crane!

Mads
August 14, 2008 kl. 14:10

@Roy

Point taken… Hold da op mand, de rim holder ikke en meter.

Troels-Henrik
August 14, 2008 kl. 14:54

Så! Nu bliver jeg perfid!

Man kunne tage al dansk rap ex Einar (til dels Østkyst H) ex Malk de Koijn og skrive på denne liste.
De kalder sig sq hiphoppere, de idioter. Ovennævnte ex’er havde da i det mindste lidt humor med i spillet.

Og så kunne man for øvrigt tage Sebastians samlede værker at kaste bagefter.

Men GRRRRRR! I virkeligheden kan man vel bare tage i byen i Århus en vilkårlig weekend med en diktafon – og så nedskrive playlisten…

vale!

Nicki
August 14, 2008 kl. 19:12

Hey. Listen er fin, også selvom man kunne finde flere dårlige sange end de 20.

Sidst, jeg var ude at drikke et par øl med en kammerat, som jeg vil betegne som stor musiknørd, sad vi på en bar, hvor de spillede hele sådan en “magi i luften” opsamlings ting med dansk 80′er pop af værste skuffe. Det var godt nok elendigt!

[...] Også relateret: De 20 dårligste danske sange nogensinde [...]

Troels V
October 14, 2008 kl. 9:04

Lige noget for gamle bitre mænd – andre gamle bitres nedgøren af helt 3. part succes. – På ingen måde koplet med de 2 førstnævntes mangel på samme…

Anyway ok liste, men hvor er dk historens mest irriterende: Mona sangen. Har hærget alt fra sodavandsdiskoteker, til gymnasieture, højskoler og samtlige lejrbål.

“Den jeg elsker” (“elsker jeg”, wow, det er jo f*cking dybt) med Anne, Sanne & Thomas.

Mads M
November 20, 2008 kl. 10:38

Man kunne også lave et mixtape over kommentarerne, så alle med hang til fine fornemmelser, kan se hvor vigtigt det er at afsky forkvaklede kulturvaner hvis man har god smag – selvfølgelig et vinyltryk, så det ikke kommer i de forkerte hænder.

Aktivitet

Joann: An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a...
reallesbiantube: Greetings! I know this is kind of off topic but I...
free lesbian porn videos: Asking questions are genuinely fastidious...
??????: Hey! I could have sworn I’ve been to this website...
bestiary: ?owdy! D? you use Twitter? I’d like to fo?low you...
?? ???: If some one wishes expert view on the topic of blogging...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS