Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Anmeldelse: Beta Satan – Girls

9/11

Den århusianske kvintet indfrier forventningerne på en grum debutplade, som indeholder adskillige lag og vinder ved nærmere bekendtskab.


Man kan nærmest ikke komme udenom at Beta Satan er opstået fra asken af de hedengangne Tiger Tunes, som det er blevet fremhævet i stort set al omtale af bandet, og hvilket også har gjort sit til at skrue forventningerne til bandets debut i vejret. Men Beta Satan er langt fra at være en direkte forlængelse af Tiger Tunes; nærmere Tiger Tunes” onde tvillingebror.

Allerede i åbningsnummeret What”s The Point er der skruet op for de tunge, powerchord-huggende guitarer, mens trommerne buldrer derud af, og bækkenerne flagrer i baggrunden. Det er hårdt og tungt, og den linje bliver i høj grad fulgt resten af albummet ud.

K. R. Hansens letgenkendelige vokal går man ikke fejl af, men de pusseløjerlige tekster om ninjaer og fisk hører fortiden til, og er i høj grad skiftet ud med bitre udgydelser, hovedsageligt om det modsatte køn, hvorfra albummet også har fået sin titel. Der bliver bandet og svovlet (det er længe siden udtrykket “Get bent” sidst er blevet brugt på ikke én, men to sange), casino online med en attitude som udstråler kynisk machismo, og til tider ligger på grænsen til det misogyne.

Musikalsk ligger Beta Satans største kunst i at på én gang at spille hårdt, varieret og melodisk. Det er gode popsange pakket ind i en hård skal, og når man tager førnævnte vokal in mente, besidder bandet en reel crossover appeal som både dækker indie, rock og metal publikummet, hvilket de færreste vist kan prale af. Det er både dygtigt udført og ganske originalt – flere gange er både rytmer og melodistemmer så skiftende og komplicerede, at det burde være umuligt at finde rundt i, men alligvel får de det til at lyde som det mest logiske i verden.

Albummets helt store clou ligger i sangen Great Moments of Pleasure: Udover at være den mest umiddelbart melodiske og lettilgængelige skæring, sætter teksten også de andre sange i et fint relief. Det er der K.R. Hansen lader de kvindefjendske parader falde, og indrømmer “It”s better when you love me”, hvilket på en måde forklarer og retfærdigører den noget ubehøvlede behandling ex-en tidligere har fået i sangen Free Advice.

Som tidligere nævnt lyder Beta Satan som Tiger Tunes” onde tvilling, og som i de fleste gode Hollywood film er det altså skurken der er mest interessant, og som man husker bagefter.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
niller
September 2, 2008 kl. 22:59

Hvor katten er “Sunken Empire” på det album?? Albummet er kanon, men jeg må indrømme, at jeg ikke forstår udeladelsen af et af deres imo allerstærkeste tracks… Det ville kun gøre albummet endnu bedre.

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS