Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Live: Me and the Horse I Rode In On / Reindeer / Must Go Radio, Train, 11/9

7/11
Hver anden uge udvælger Soundvenue et upcoming band, som får mærkaten “Soundvenue Selected” og en lille feature på musikmagasinets hjemmeside. Tre af disse bands, Me and the Horse I Rode In On, Reindeer og Must Go Radio, spillede på Train i Århus torsdag aften.


Me and the Horse I Rode In On
Århusianske Henry Toft er en habil singer-songwriter, som under aliaset Me and the Horse I Rode In On spiller americana-inspirerede akustiske sange i samme tråd som eksempelvis Sparklehorse og Christian Kjellvander – af og til akkompagneret af underspillet elektronisk knitren. Det sidste var der ikke noget af denne aften, men til gengæld fik Toft senere selskab af sin gamle klasselærers søn, som bidrog med percussion, guitar og korsang. Det skabte lidt dynamik i settet og klædte på alle måder de i forvejen smukke melodier. Download EP’en “Ghost Hospital” fra Me and the Horse I Rode In Ons MySpace-side.

Reindeer
Der var engang et band ved navn Apartment, som på trods af at være noget mere interessante end så mange andre danske bands aldrig fik den store opmærksomhed udover en enkelt optræden på det hedengangne pladeselskab Bird Hits Planes “3P”-udgivelse. Apartment hedder nu Reindeer, men deres musik befinder sig stadig lidt udenfor kategori. Det er kantet popmusik, hvor der eksperimenteres med instrumenter og udtryk, hvilket skaber et glimrende modspil til Jacob Riibers vemodige vokal. På scenen deles bandet om instrumenterne, hvilket demonstrerer overskud, men også virker lidt unødvendigt, når der som torsdag aften var småproblemer med lyd, “sceneskift” og en spag spilledåse. Når det så er sagt, så var det en fornøjelse at Du kan v?lge mellem klassiske bordspil som Black Jack og Roulette og sa er der kommet en del nye slots hvor du bl. se det københavnske band på en scene igen, for talent fornægter sig ikke, og settet, som bestod af nye numre og gamle numre i nye klæder, lover godt for fremtiden.

Must Go Radio (billedet)
Aftenens sidste band, Must Go Radio, havde medbragt en del venner og familie, så der var godt gang i den foran scenen, da bandet gjorde sin mobile casino entre (i øvrigt lidt af en mangelvare, da de to andre bands spillede.) Og det var en god ting, for samspillet mellem band og publikum er essentielt for den slags musik, Must Go Radio gør sig i. Der bydes i den grad op til dans, når den electrorockende danske pendant til et diskoteksmøde mellem Happy Mondays og Klaxons går på scenen.

Den neutrale tilhører savner helt klart en bedre balance mellem form og indhold. Det kan godt virke en smule overvældende at blive budt velkommen af en højlydt, beskægget mand, som stormer frem og tilbage over scenen med en sav i hænderne, og den efterfølgende lange intro (med dertilhørende savsolo) er måske også en smule prætentiøst for et ungt band, som er i fuld sving med at finde sit udtryk – og sit publikum. Men Must Go Radio har nogle stærke sange, og jeg ser dem helt klart som Pavilion Junior-materiale til næste års Roskilde Festival. En sådan udfordring kan de sagtens tackle.

Alt i alt en ganske fin aften på Train, hvor der på hver sin måde var masser af talent at spore hos de tre bands, og hvor det af Frekvens så forhadte instrument, melodicaen, i øvrigt fik sin renæssance (to ud af tre bands tog dette legetøjsinstrument i brug – please don”t.)

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS