Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Internettet hader Lars Ulrich

Nu har Metallica lige lavet den plade som deres fans har sukket efter i omkring 15 år. Tilbage til rødderne, fuld fart over stepperne, med flere clichéer end en 14 årig piges poesibog, og så skulle man jo tro at alle var glade. Men nej. Nu brokker store grupper af fans sig over at skidtet overstyrer, når de spiller pladen på deres stereo anlæg – endda i en sådan grad at over 13.000 (iflg The Guardian) fans har skrevet under på en petition for at få pladen remastered. Tidligere har folk endda brokket sig over at sangene lyder bedre i Guitar Hero, end på selve pladen.

Hvis vi lige må være nøgterne et øjeblik, så er det de samme fans som Det er altsa vigtigt at v?re opm?rksom pa, at der er to varianter af roulette spillet, det europ?iske og det franske roulette hjul, der har et enkelt nul, og den amerikanske roulette , der har et dobbelt nul. brokkede sig over at “Load”/”Reload” pladerne var for pænt producerede. Og hvis man sidder hjemme og hører Metallica på sit hi-fi anlæg, så har muligvis misset hele idéen med Metallicas musik, som i høj grad hører til i bilstereoer, eller en transisterradio på Roskilde Festival – gerne med et par øl under vesten.

Ulrich siger: “Rick Rubin”s whole thing is to try and get it to sound lively, to get it sound loud, to get it to sound exciting, to get it to jump out of the speakers. Of course, I”ve heard that there are a few people complaining. But I”ve been listening to it the last couple of days in my car, and it sounds fuckin” smokin”.” – og alle der har set 24 Hour Party People ved at det er sådan man bedømmer om en produktion holder.

Og han fortsætter: “The internet gives everybody a voice, and the internet has a tendency to give the complainers a louder voice (…) Listen, I can”t keep up with this shit. Part of being in Metallica is that there”s always somebody who”s got a problem with something that you”re doing.

Her på Frekvens giver vi, måske for første gang, Lars Ulrich fuldstændig ret: Når en plade er udgivet, så er den udgivet, og så må folk købe den eller lade være. Stick it to the man, Lars!

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Janie Jones
October 2, 2008 kl. 12:14

For fanden…..die-hard Metallica fans er så fuckin’ dumme. De bestiller ikke andet end at brokke sig. Konstant!! Jeg synes at Death Magnetic er total ace. Deres bedste siden Metallica. Luk røven og nyd lortet.

Don G.
October 3, 2008 kl. 0:19

Ikke enig. Hvis man laver noget lort, så må man være mand nok til at erkende det og gøre skaden god. Man behøver jo knapt et semigodt anlæg for at høre høre hvordan de har voltaget lyden. Og det er pisseærgeligt for skiven er FEEE, som man siger på disse kanter.

Roy
October 3, 2008 kl. 3:20

Hvis man laver noget lort, må man stå ved det. Så langt er vi enige. – Metallica synes de har lavet en fed gang hegn, med en fed lyd.

Så snart et stykke musik, film eller videre har forladt kunsterens hånd, må publikum gøre med det hvad de vil. Men at forsøge at demokratisere den kunsteriske proces, er det samme som at sige at den laveste fællesnævner styrer kulturen. Jeg kunne godt lave en Facebook-gruppe med målet at få Arcade Fire til at lave banjo-geninspilninger af Tom Petty sange. Jeg ville synes det var fedt, men ville Arcade Fire det? (måske?? Det vides ikke…)
Pointen er, at folk må acceptere det resultat som kommer fra kunstnerens hånd, uanset om det er det de har ønsket sig eller ej. Ellers kan vi jo lige så godt bare falde ind på linje, og lade Bob Rock producere alle heavy plader fra nu af.

martin
October 3, 2008 kl. 9:30

Well put. Helt enig. Og så må jeg lige sige, at det er et fantastisk billede af Lars…

Pernille
October 3, 2008 kl. 13:27

Købe den eller lade være-argumentet er måske lidt silly. Synes det er helt fair at købe en plade, opdage, at (man synes, at) den er noget lort og så sige det.
At forlange at kunstneren derfor laver sit produkt om, derimod – det er whiny og bitchy in a bad way. Men “whiny og bitchy in a bad way”, er det ikke generelt det, der kendetegner folk, der opretter Facebook-grupper og internet-underskriftsindsamlinger for at brokke sig?
Kan vi ikke indføre en regel, der siger, at fb-grupper = tilladelse til andre om ikke at tage ens mening alvorligt?

Anders O
October 3, 2008 kl. 13:43

“Kan vi ikke indføre en regel, der siger, at fb-grupper = tilladelse til andre om ikke at tage ens mening alvorligt?”

Hvad skulle TV2 Nyhederne så fylde deres udsendelser med?

Pernille
October 3, 2008 kl. 16:38

Livsstilshistorier, sure kællinger fra Jylland og billeder af dyr, der gør sjove ting?

Josti
October 3, 2008 kl. 17:09

Der er vel heller ikke nogen, der tager TV2 Nyhederne alvorligt?

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS