Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

alle-listers-moder

Alle elsker lister. Hvad enten vi taler “Årets sang”, “Dårligste videoer fra nu-metallens storhedstid”, “Særeste sangcitater”, eller hvad det nu måtte være. Frekvens elsker også sådanne lister, og heldigvis er kollegaerne på Pitchfork ret så ambitiøse på den front. Nyligt har de overgået sig selv ved at samle deres bud på de 500 bedste sange fra 1977-2006 – opdelt i ni perioder. Endda i bogform. Listen akkompagneres af essays og periodebeskrivelser. En blogger har været så venlig at nedskrive den komplette liste til vores store fornøjelse, og den er ganske interessant. Den giver formentlig mere mening sammen med de tilhørende forklaringer i bogen, men der er heldigvis både plads til guilty pleasures og det mere artsy materiale.

Fra Bowie og Talking Heads til 00″ernes Sub Pop-succeser som The Shins og Band casino online of Horses. Fra Gloria Gaynor til Beyoncé. Der burde være noget for enhver smag, og selvom man sikkert kan påpege en masse, der burde være på listen, er det alligevel en imponerende samling. Intet band er repræsenteret med mere end tre sange, men der er til gengæld også seks bands med tre værker på listen:

New Order: Temptation, Blue Monday, Bizarre Love Triangle
The Cure: Boys Don”t Cry, Close to Me, Just Like Heaven
The Smiths: This Charming Man, How Soon Is Now?, There Is a Light That Never Goes Out
Pixies: Where Is My Mind?, Wave of Mutilation, U-Mass
Pavement: Summer Babe, Gold Soundz, Rattled By the Rush
Radiohead: Paranoid Android, Idioteque, Life in a Glasshouse

Kunstnere som Amerie og Kelly Clarkson er også repræsenteret med hhv. 1 Thing og Since U Been Gone. Pitchfork har talt. Hvad siger læserne?

Læs mere om værket

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Søren
November 13, 2008 kl. 14:25

Jeg forstår ikke helt de valgte numre med Pavement og Radiohead. Hvor er Cut Your Hair og Carrot Rope? Hvor er Creep og Fake Plastic Trees? New Order, Cure, Smiths og Pixies numrene passer lidt bedre med min verdensopfattelse.

Martin
November 13, 2008 kl. 15:00

Jeg må sige, at jeg elsker Gold Soundz og Winter Babe. Men ja, Cut Your Hair og Carrot Rope kunne også snildt have været på listen. Og Major Leagues for den sags skyld.

At Creep ikke er på listen, forstår jeg egentlig godt. Fake Plastic Trees burde dog uden tvivl have fundet vej!

Martin
November 16, 2008 kl. 17:09

Jeg forestiller mig også, at der fra visse læsere vil være indvendinger mod valgene af Modest Mouse-sange: Broke og 3rd Planet. To fantastiske sange, ingen tvivl derom, men måske Dramamine burde erstatte førstnævnte?

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS