Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

i-was-a-king

Da norske I Was a King udgav deres debutalbum “Losing Something Good for Something Better”, vakte det ikke megen opmærksomhed i Danmark. Det ændrer sig forhåbentlig med den selvbetitlede opfølger, der får hjælp med udgivelsen af Morningside Records – hvilket giver fin mening, når nu pladeselskabets Jesper Brodersen har været bosat i nabolandet et pænt stykke tid og efterhånden burde have godt styr på de norske talenter.

Advarsel! Efter springet forekommer megen namedropping.

Pladen er lidt af en tidsrejse, der ofte blander 60″er rock med den støjpop og konventionelle indie rock, der prægede starten og midten af 90″ernes amerikanske forstæder. Flere sange virker som My Bloody Valentine omdannet til popsange gennem inspiration fra grupper som Guided By Voices og Superchunk, ligesom det også er svært at komme uden om Dinosaur Jr. og Teenage Fanclub som gode bud på inspirationskilder. Mest imponerende er det, hvordan I Was a King ganske overbevisende leverer en blanding af det ganske gennemtænkte og det spontane.
Albummet består af hele 15 sange, men det tager ikke mere end en halv times tid at lytte Vi har ogsa hort historier om en kvinde, som spillede pa deres slotmaskine r. albummet igennem. Ud fra personlige erfaringer anbefales minimum tre gennemlytninger, før det rigtigt giver mening.

Pladen er indspillet i USA med en del fine gæster i studiet, herunder Sufjan Stevens, Daniel Smith (Danielson) og Gary Olson (Ladybug Transistor) og er mixet af Nick Terry, der har stået bag Primal Scream, Klaxons og Libertines – mon ikke frontmand Frode Strømstad og resten af det norske band har nydt godt af den tålmod, Terry opbyggede med arbejdet med Libertines.

I Was a King kommer til Danmark i april, hvor de spiller på VoxHall d. 10. april og Lades Kælder d. 12. april.

Download Norman Bleik med I Was a King:
I Was a King – Norman Bleik

Du kan også streame sangen her:

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS