Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

im-from-barcelona-optakt-til-roskilde

Det giver ganske vist ikke særlig megen indie cred at være sportsinteresseret, men med dagens landskamp in mente føles det kuriøst at skrive om svenske herligheder. Så længe det handler om god musik og gode koncertoplevelser, må vi dog nægte at holde os tilbage.

Årets Roskilde Festival bliver dækket entusiastisk af Frekvens, og svenskerne byder som altid ind med nogle interessante navne. Her er nogle af dem, vi vil gå efter (undskyld til metalfolket).

- Håkan Hellström. I Danmark har vi ingen pendant til denne charmør, charlatan, semi-boheme. Han er stadig gigantisk i Sverige – både hvad angår solgte plader og højagtelse fra branchen. Og så er sangmaterialet ganske forrygende langt hen ad vejen. Skulle man kun være mildt tilfreds med sangene, kan det stadig anbefales at tage en tur til Håkan Hellström på Roskilde Festival. Han har gang på gang vist det danske koncertpublikum, hvordan en koncert skal skrues sammen, og vi forventer intet mindre til årets festival.

- Dungen. Ligesom Håkan synger også Dungen på modersmålet. Her er der dog tale om en anelse mere psykedelisk tilgang til musikken. Det betyder dog ikke, at den gode komposition glemmes på vejen, hvilket de beviste med et par velmodtagede koncerter i Danmark tidligere på året.

- Jenny Wilson. Så er vi nået til rendyrket pop. Hvis kærestepar tør tage til Roskilde sammen, er det sandsynligt, at en god del af dem vil samles til Jenny Wilson. Det lyder her som noget, der burde skræmme mange væk, men hvis man har brug for en pause fra psychfolk, støjrock, kraut, math-rock eller andet krævende eller larmende, kan det anbefales med en jazzpoppet omgang Jenny Wilson til at rense hovedet lidt.

- I’m From Barcelona. En folkefest. Vi forventer intet mindre. Historierne og billederne fra det godt tyve mand og kvinde store (størrelsen varierer lidt) orkester lover godt for årets koncert på Roskilde Festival. En anelse fuldskab og sol vil være perfekt, men I’m From Barcelona er den type band, der vil kunne få os til at glemme eventuel regn for et øjeblik.

Der er naturligvis andre fine svenske navne på plakaten i år. Har vi glemt nogle vigtige?

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS