Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

oxegen1

Frekvens var til stede på årets Oxegen Festival, som bød på både fremragende og middelmådige koncerter, schizofrene vejrguder, dyre Heineken, irske hustlere og woo-girls en masse. Det følgende er en beretning om undertegnedes tur til Irlands udgave af Roskilde Festival.

Fredag d. 10. juli drog undertegnede sammen med min bedre halvdel fra Dublin ud til Punchestowne Racecourse hvor festivalen finder sted hvert år. Det foregik meget passende i en af Dublins gule double decker busser, og allerede dér gik det op for os at vi måske kom til at trække aldersgennemsnittet en smule op – i hvertfald kunne de ca 60 irske teenage-piger vi kørte med, få deres stemmer op i et leje, så vi frygtede at få tinnitus allerede inden festivalen gik i gang. Det gik dog nogenlunde efter planen, og vi fik snart sat vores telt op i det røde camping area, 10 minutters gang fra koncert området, hvilket virkede ret fornuftigt, taget i betragtning at koncerterne startede samme dag.

Første show på dagsordenen var irske Therapy? som må siges at have noget af en hjemmebanefordel. Det blev dog med hiv og sving at vi nåede det, da det viste sig at det program vi ellers havde givet gode penge for nede ved bussen, var blevet lavet og solgt af en gruppe hustlere i Oxegen uniformer, så tiderne passede naturligvis ikke. Therapy? spillede en noget ujævn koncert, med fokus på den ellers glimrende plade ”Crooked Timber”, spædet op med gamle sange som Teethgrinder, James Joyce is F*cking My Sister, og lidt fra gennembrudet ”Troublegum”. Vi nåede dog at høre deres glimrende version Joy Divisions Isolation, inden vi besluttede os for at se om der var mere held ved Lily Allen koncerten på festivalens store scene.

Her var der dog store problemer med lyden, hvilket måske også skyldes at det regnede og blæste noget, hvilket dog måtte være at forvente, det irske klima taget i betragtning. Dertil kom at de irske woo-girls fra bussen tydeligvis havde taget deres veninder med til koncerten, og der kommer selv de største PA anlæg altså til kort. Koncertens første halvdel var således en flad omgang, men der kom bedre styr på tingene senere, hvilket faldt sammen med en række af hits, samt hendes version af Kaizer Chiefs’ Oh My God. Dog stadig en koncert der kunne give lidt bange anelser for lyden på resten af festivelen.

Så gik turen over til Green Spheres scenen, teltscenen som er på størrelse med Roskildes Arena, for at se skotske Mogwai, men deres dronende instrumentalrock skal man altså være i et specielt humør for at høre, og det havde jeg ikke helt tålmodighed til. Så i stedet gik vi over tilbage og så de noget gladere skotter fra Snow Patrol.

Det er ærlig talt ikke et band jeg havde det store kendskab eller forventninger til, men da pladsen foran hovedscenen blev fyldt op, bredte den gode festival stemning sig, og det viste sig at sanger Gary Lightbody faktisk var en både charmerende og ekstremt tændt frontfigur. Dertil kom at der var kommet styr på lyden, og den visuelle side var intet mindre end fremragende. Deres lidt kedelige udtryk fra pladerne fik en kraftig energi-indsprøjtning i et show der nærmede sig Coldplay og U2 i dimensioner.

Men aftenens egentlige magtdemonstration stod Blur dog for bagefter, da de indtog samme scene med deres greatest hits show. Hvad enten sangen hed Sunday Sunday, Park Life, Out of Time eller Song 2 sang folk med i vildensky. Og selv om man måske inden kunne have forestillet sig at der var tale om en take-the-money-and-run reunion, virkede de i den grad både i topform og glade for at være tilbage. Så man kan kun have ondt af de få stakler som skulle have forvildet sig op og se Keane som spillede samtidigt – de gik virkelig glip af noget! Men at dømme efter menneskehavet foran scenen, kan der heller ikke have været tale om ret mange.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
John Fogde
July 16, 2009 kl. 23:08

Snow Patrol er faktisk fra Nordirland oprindeligt, men har sidenhen fået et par skotter med i bandet. Men Lightbody er fra Bangor, øst for Belfast.

Roy
July 17, 2009 kl. 1:36

Ja, men de bor i Skotland, og eftersom jeg lige har rettet i deres Wikipedia side, er de nu også officielt skotter!

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS