Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Anmeldelse Crystal Sky Butterfly – “Family Silver”

Med signingen af Crystal Sky Butterfly har Strange Ears givet et af deres andre bands, Emily And The Orgasm Addicts, kamp til stregen i disciplinen “Ringeste Bandnavn Ever”. Det skal dog ikke ligge dem til last, og jeg må indrømme, at pladeselskabets promotionmaskine og ihærdige forsøg på at få os til at anmelde skiven har pirret nysgerrigheden. Måske formår netop Crystal Sky Butterfly at vriste sig fri af middelmådighedens dynd (også kendt som den konstant voksende bunke med cd’er, vi aldrig har fået anmeldt*)?


6/11
Svaret må blive et mjaaaeeh med pil opad, for de otte talentfulde mennesker med Ellen Holck (The Broken Beats) og Thomas Richard (Superheroes) i forgrunden har bestemt fundet en alternativ formel på det kompetente, velproducerede og melodiøse popalbum.

“Family Silver” indledes med lyden af blafrende sommerfuglevinger og pianoklimperi i Prelude og afsluttes af Overtures knirkende gynger, legepladslarm, strygere og Oldfield light- kompositioner. Heldigvis er fyldet i midten mere spiseligt og scorer især point på originaliteten og vokalarbejdet.

Kor/stemmearrangementerne, som bl.a. er hjørnestenene i House of Blue og When the Saints (førstesinglen), sidder lige i skabet, og så besidder Ellen Holck en klassisk smuk stemme fuld af soul. Den passer ind i et utal af genrer, og derfor fungerer den også som et elegant bindemiddel mellem de små stilskift, bandet foretager undervejs. Her blander man uden blusel poplyd fra tresserne og halvfjerdserne (en enkelt gang bliver det nærmest helt ABBAsk) med strygere, blæsere, en pæn mængde dramatik og kølige, nordiske stemninger.

Og så har vi de to numre – den potentielle ørehænger A Little From Above og det potente James Bond-tema (uden at være det) The Professionals – som med kitschet sprælskhed virker en smule malplacerede på et album, som ellers udstråler gennemarbejdet coolness.

Modpolerne er her den let jazzede Snemand Frost og Frøken Tø-fortælling, Lay For My Feet, og Melankolia, som på hver sin måde bringer inderligheden, det dramatiske og ikke mindst Holcks stemme i fokus. Og det klæder Crystal Sky Butterfly gevaldigt. “Family Silver” gemmer på flere numre, som forsøger at fremelske noget lignende, men det bliver aldrig lige så overbevisende. Muligvis fordi de numre har det meste i påklædningen og virkemidlerne og derfor forcerer en dybtfølthed, som aldrig fæstner sig helt hos lytteren.

Ikke desto mindre har vi at gøre med et gennemarbejdet, ambitiøst og originalt produkt fra et band, som i en eller anden konstellation nok skal komme til at spille en rolle på den danske musikscene.

Og så helt til sidst: Kære følsomme bands. I fremstår ikke mere sensitive, intellektuelle eller troværdige ved at lire et par franske gloser af i jeres sange. Nu ved I det.

* Men som vi stadigvæk har planer om at nå til bunds i på et tidspunkt, når tiden tillader det.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

performance parts: Your humoristic style is witty, keep it...
ib: Super god stil, jeg elsker jeres musik
youtube.com: If you are going for best contents like I do, onlly...
update: Whats up very nice blog!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I...
Kayo: car insurance
Wind: companies list of car insurance

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS