Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

YYYs

Da jeg skulle i gang med pågældende liste vedrørende de bedste albums i 2009, gik det op for mig, at jeg har lyttet til alt for få nye plader i år – derfor er min liste måske lidt upræcis, da der er udgivet en del plader i år, som sikkert havde indfundet sig, hvis jeg havde fået lyttet mere til dem på nuværende tidspunkt. Derudover synes jeg, at det er svært at rangere sin musik – det er jo nærmest, lidt groft sagt, som at skulle vælge mellem sine børn. Til nogle lejligheder egner nogle plader sig bedre end andre; Den plade, jeg vælger at stene til foran pejsen (hvis jeg havde en sådan) en kold december aften er selvsagt ikke den samme, som jeg ville fyre volumen op for en livlig lørdag aften. Derfor skal rækkefølgen tages med et gran salt. Anyways, here it goes…

1. Yeah Yeah Yeahs – It’s Blitz! - fordi Karen O stadig er verdens sejeste rock chick! Og fordi jeg elsker, at sangene er af meget varieret hårdhed, mens samtlige indeholder fængslende melodier.

2. Grizzly Bear – Veckatimist – bliver nummer to, fordi den ikke skal have lov at være nummer 1. på samtlige lister verden over. Men et dejligt værk fra Brooklyn-drengene!

3. Julian Plenti – Julian Plenti is…Skyscraper - Næsten ligeså fedt som Interpol! Mere upbeat flere steder, hvilket blot er forfriskende sammen med den dybe stemme!

4. White Lies – To Lose My Life – Et fantastisk debut album fra et band, jeg glæder mig til at høre mere af. God stemme og gode, fængslende tekster på Interpol-måden, uden at det efter min mening nærmer sig rip-off.

5. Camera Obscura – My Maudlin Career – en omgang glad 60′er indiepop fra Glasgow, som man kun kan blive glad af at lytte til! Men som dog også fra tid til anden rummer mere stille stunder. Jeg er mest fanget af førstnævnte.

6. Morrissey – Years of Refusal – Langt fra hans bedste plade efter min mening, men det er stadig Moz og jeg er stadig solgt!

7. Arctic Monkies – Humbug – Som jeg synes er deres bedste album til dato. Jeg kunne godt lidt deres dansable plader, men jeg synes, det klæder dem med det nedskruede tempo.

8. Fever Ray – Fever Ray – Mørkt, dystert, smukt og mystisk! Hun formår at skabe en helt speciel stemning i sine sange! 

9. Editors – In This Light and On This Evening – Anderledes på grund af det elektroniske, hvilket krævede lidt tilvænning. Omvendt er det fedt, at de tager chancen og vender sig væk fra “Interpol-bølgen”. Og så er Papillion – sikkert på grund af musikvideoen – mit bedste løbenummer!

10. Bon Iver – Blood Bank – kommer kun på 10. pladsen, fordi det er en EP med kun fire sange, og derfor er det ikke helt fair at placere den længere oppe. Dog er jeg helt væk i den inderlighed, der er i Justin Vernons stemme!

Danske udgivelser

1. WhoMadeWho – The Plot

2. Mew – No More Stories…

3. Nikolaj Nørlund – Tid og Sted/Mikael Simpson – Slaar Skaar

4. The Asteroids Galaxe Tour – Fruit

5. Nephew – DanmarkDenmark

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Peter
January 5, 2010 kl. 18:48

Jeg må sige at jeg synes den Morrissey plade officielt har afbrudt hans come-back – en af sidste års store skuffelser.

Kristian
January 5, 2010 kl. 20:01

aar, jeg synes ‘Years of Refusal’ er et markant bedre album end ‘Ringleaders’ – klart bedre sange og singler.

Mette
January 5, 2010 kl. 21:46

Jeg synes Years of Refusal er et album, der vokser, jo flere gange man lytter til det. Ved første gennemlytning synes jeg også noget af det var lidt noget hø, men synes efterhånden det blev bedre og bedre…

Peter
January 5, 2010 kl. 21:54

Jeg vil give det en ekstra chance, jeg afskrev det efter de gennemlytninger hvor man når til hø – og desværre gjorde KB koncerten ikke det store for at lave om på det.

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS