Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

MPP

2009 var et fantastisk musikår med utallige af nye fantastiske, spændende og udfordrende udgivelser. Ingen undskyldninger herfra, jeg har suget til mig af ny musik, og da jeg skulle udforme min liste viste min 2009 short-list at små 90 nye udgivelser har fundet vej ind i musiksamlingen i år.

01. Animal Collective – Merriweather Post Pavilion
Året var ikke ret gammelt før Animal Collective satte overliggeren ualmindeligt højt, det underlige blev til pop og AC fik nærmest et kommercielt gennembrud. Sluttede så lige året af med at smide EPen “Fall Be Kind” med den glimrende What Would I Want? Sky på gaden, bare lige for at minde os om at 2009 tilhørte Animal Collective.

02. Grizzly Bear – Veckatimest
En lille ø i Massachusetts kom på alles læber, da Grizzly Bear smed denne perle på gaden. Stilen fra “Yellow House” fortsatte med en række fine og følsomme sange som til stadighed udfolder sig ved nye gennemlytninger, og Grizzly Bear fik på den måde lavet alle raske indie drenge og pigers favorite make-out record.

03. Bill Callahan – Sometimes I Wish We Were An Eagle
Bill Callahan har tilsyneladende smidt Smog navnet, men den dybe røst og lo-fi tilgangen er der ikke rykket ret meget ved. “Sometimes…” byder på et studie i inderlighed og smukke stunder, håbefuldt og dystert på samme tid, men først og fremmest forbandet vedkommende.

04. Yo La Tengo – Popular Songs
New Jersey”s finest rullede hele spekteret ud på “Popular Songs” fra den lige ud af landevejen rockede Nothing to Hide over den stille og fine I”m On My Way og hen til de 3 afsluttende numre som sammenlagt når op på over en halv time i spilletid – kreativt overskud, ja tak.

05. M.Ward – Hold Time
Matt Ward fortsatte samarbejdet med Zooey Deschanel på et par af Hold Time sangene, der var også besøg fra helte som Jason Lytle og Lucinda Williams, der var covers af Neil Young og Buddy Holly, men først og fremmest var der fantastisk sangskrivning af Ward selv, tydeligst på Epistemology.

06. Jeffrey Lewis & The Junkyard – “Em Are I
Den har plade var lidt af en overraskelse, havde læst lidt om den og blev nysgerrig, og da jeg så endelig fik den hørt tog den mig med storm. Det er lo-fi, skæve historier, fantastiske lyrics og det er virkelig fedt. “It”s hard to get bored, when you picked the right two chords” synger Lewis, jeg er rystende enig.

07. The Low Anthem – Oh My God, Charlie Darwin
The Low Anthem tager arven op efter den “pæne” musik som strømmede ind over Vi anbefaler derfor, at du som minimum kigger for Sports- roulette n, nar du spiller hos Unibet, for at fa en ekstraordin?r gambling oplevelse. os i 2008, og fans af Fleet Foxes og Bon Iver vil ganske givet også holde af The Low Anthem. Americana tilsat lidt grundlæggende tvivl på menneskeheden, “who could heed the words of Charlie Darwin, the lords of war just profit from decay“. Det er godt.

08. Girls – Album
Hvis man piller de fantastiske historier og den store hype som omgiver bandet væk, så står man tilbage med et album spækket med gode sange. Det lyder af Californien og Summer of Love og Beach Boys og et lille uskyldigt syretrip. “…so come on, come on, come on, come on dance with me“.

09. Phoenix – Wolfgang Amadeus Phoenix
Phoenix satte ild i dansegulvet med et album spækket med pop perler, og ja det var altså pop med stort P. Hvis du ikke har danset til Lisztomania, 1901 eller Lasso sidste år, så har du ikke været til nok fester.

10. Kurt Vile – God is Saying This To You
Kurt Vile smed 2 virkelig gode albums på gaden i år, dette er den mere afdæmpede og inderlige bror til den mere rockede Childish Prodigy. Begge albums består af lettere syret lo-fi pop, lidt i samme ånd som Girls.

Da jeg synes jeg har hørt rigtig mange virkelig gode albums i år, så synes jeg det var synd at resten skulle reduceres til en honorable mention, så jeg har lavet en længere liste her.
Videoer med stand-out songs (eller bare dem, der kunne findes videoer til) efter hoppet.

Animal Collective – Summertime Clothes

Grizzly Bear – While You Wait For The Others

Bill Callahan – Too Many Birds (Bill Callahan er vist ikke en mand der laver videoer)

Yo La Tengo – Here To Fall

M. Ward – Rave On

Jeffrey Lewis & The Junkyard – Roll Bus Roll

The Low Anthem – Charlie Darwin

Girls – Lust For Life

Phoenix – Lisztomania

Kurt Vile – My Best Friends (don”t even pass this)

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Mette
January 5, 2010 kl. 21:43

Du har købt 90 nye udgivelser i 2009? Rich kid! Når jeg klikker på linket kommer jeg hen til din blog, men kan ikke umiddelbart se listen?

Mette
January 5, 2010 kl. 21:51

Nevermind, listen er der nu…

Peter
January 5, 2010 kl. 21:55

Jeg jeg var lige lidt kæk og linke før listen var skrevet, part 2 følger imorgen.

Martin
January 5, 2010 kl. 21:55

Heh, smukt med 2 x AC på Frekvens-forsiden

Klaus
January 5, 2010 kl. 23:53

Jeg glæder mig til part 2, hvor jeg gætter på, at Sonic Youth, Fever Ray, Wilco og Cymbal Eat Guitars er. Selvfølgelig også Dirty Projectors som mangler i en ellers god top 10. Bill Callahan blir mit næste indkøb – og Kurt Vile må jeg snart få hørt. Så det gør jeg nu. Dog Childish Prodigy som var på Uncuts liste.

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS