Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Fanfarlo+_NYC_2008

Vi begyndte at hype engelske Fanfarlo for et par uger siden og i aften spiller de deres første koncert i Danmark i Århus. I morgen kommer turen til København og Loppen. Frekvens smuttede forbi lydprøven på Voxhall og fik en snak med Amos (trommer) og Cathy (violin, keyboard mm.) fra bandet.


Fanfarlo er stadig et ubeskrevet blad i Danmark og jeres album udkommer først til marts – hvordan plejer I at beskrive jeres musik?

Cathy: Vi spiller gode melodier med interessante tekster og et varieret udtryk.
Amos: Og vi inkorporerer rigtig mange forskellige instrumenter. Violin, klokkespil, mandolin og theremin, udover de mere klassiske instrumenter.

Musikjournalister elsker at finde nye ”scener”, og Fanfarlo bliver ofte nævnt som del af en London-indiefolk scene, der også tæller bands som Mumford and Sons og Noah and the Whale – findes denne scene?
Cathy: Jeg egentlig vi hører til den gruppe af musikere. De to bands kender faktisk hinanden og kan måske godt beskrives som en lille scene for sig selv. Vi har ikke rigtig nogen venner… altså i musikerkredse. Men der er da ingen tvivl om, at vi alle sammen er inspireret af et band som Arcade Fire, og nok også var det, da vi begyndte at starte bands for fem år siden.
Amos: Vi føler ikke noget specielt slægtskab med de band du nævner, men det er nok rigtigt at vi er startet ud af nogen af de samme grunde. Men sådan bliver det jo tit, når journalister har brug for et sammenligningsgrundlag og så lige slår en paraply op, der kan dække en masse bands.

Men I skal på turné med Mumford and Sons til marts?

Cathy: Ja, så vi lærer dem at kende nu. Måske bliver vi så en scene. Det sjove er, at de er fans af os, selvom det er os der varmer op for dem. De er rigtig store i England lige nu, med et album på hitlisterne og en masse udsolgte koncerter. Og det er da fedt, hvis deres fans også kan lide os.

I er meget tilstede på nettet, blandt andet på Youtube, hvor I har lag både coverversioner og en adventskalender. Er det vigtigt for jer som band?
Amos: Det var også hårdt arbejde, med den kalender. Vi var på turné og kunne ikke altid finde tid til at klippe videoer sammen og sortere i billeder. Nogen gange kunne vi ikke engang finde en internetforbindelse.
Cathy: Det er fordi vi virkelig godt kan lide vores fans. Vi svarer også alle mails og breve fra fans personligt.
Amos: Hvis nogen skriver til os og beder om et signeret Hvis en spiludbyder behandler en spiller urimeligt, og vi far kendskab til det, bliver den pag?ldende udbyder omgaende fjernet fra slotmaskinen . eksemplar af pladen, så gør vi gerne det… så koster det bare 50 euro….
*begge medlemmer knækker sammen af grin*
Cathy: Nej, det passer selvfølgelig ikke. Men vi får rigtig mange mails. Rigtig mange hvor der står ”kom til Azerbaijan, please” eller ”kom til Mexico”.
Amos: Eller de mere mærkelige, som dengang vi fik tilbudt en flaske vodka af en russisk mand, eller den hvor der stod ”kommer I ikke snart til England!”!

Vi har tidligere postet videoen til nummeret The Walls are Coming Down, hvor der hænger en udbryderkonge ned fra loftet. Kan I fortælle lidt om den?
Cathy: Vi blev spurgt om vi havde nogle ideer til videoen, og Simon (Balthazar, sanger og sangskriver i Fanfarlo) havde lige læst en bog om Harry Houdini, så vi gik på nettet og fandt en udbryderkonge.
Amos: Vi har faktisk også haft ham med live. Til koncert i USA, startede vi med ham hængende under loftet og så kæmpede han sig fri under nummeret. Det kan desværre ikke lade sig gøre til alle koncerter.

I videoen er I også klædt meget nydeligt på – er I også det når I spiller live, eller er I mere afslappet klædt på?
Amos: Ja da, vi har lige kørt fem timer! Du dukker jo heller ikke op til en fest i tøj du har svedt i hele dagen. Nej, det er faktisk vigtigt for os som band, at gøre noget ud af os selv når vi spiller. Så vi kan godt love, at vi er klædt pænt på.
Cathy: Det passer ligesom også til musikken. Det ville være underligt at spille sange der netop ikke er jordbundne, iført sit hverdagstøj.
Amos: Det hjælper også på fællesskabsfølelsen i bandet. Lidt ligesom Dexys Midnight Runner. De så måske ikke altid specielt godt ud, men de så altid ud som en enhed.

I jeres musik bruger I mange instrumenter og der er mange lag i jeres numre, er det muligt for jer, at genskabe den lyd når I spiller live?
Amos: Der er ikke andet at gøre, end at komme forbi og høre det selv!
Cathy: Vi har faktisk været nødt til at omarrangere flere af numrene, så de også fungerer live.
Amos: Men det bliver selvfølgelig aldrig helt som på pladen, men sådan er det jo for de færreste bands og plader. Men vi gør vores bedste for at genskabe så mange detaljer som muligt. Derfor multitasker vi også på scenen, så alle folk har flere instrumenter inden for rækkevidde og er parat til at skifte, også midt i et nummer.

Fanfarlo spiller i aften (3/1-2010) på og i morgen (4/1) på Loppen i København.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Troels-Henrik
February 4, 2010 kl. 13:45

Det var godt nok en fin koncert med et yderst elskværdigt band.
Lidt lydproblemer, men når man nu insisterer på at have delay på trommerne, så kan den slags jo ske :-)

Dét, der virkelig gjorde det til superb oplevelse, var deres trompetist.
Kors hvor var det cool, når han tog trompenten fra munden – og så i næste takt med total overlegen casualness spillede tema på klokkespillet. Der kunne være gået en bombe af, og det kunne ikke have rystet ham…

Mette
February 4, 2010 kl. 19:02

Jeg tilslutter mig koret af folk, som synes der var lidt for meget Arcade Fire indover deres optræden. Et godt band at blive sammenlignet med, bevares, det gjorde bare Fanfarlo lidt mindre originale.

Synes dog, at pladen er rigtig god, og jeg er lidt ked af, at de ikke spillede “If It Is Growing”, som jeg havde udpeget til at være et af de bedste numre fra pladen.

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS