Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

pixies-04

Bands splitter op og bands finder sammen igen, og i de seneste år har man oplevet en sand bølge af gendannelser af gamle bands som finder sammen igen og senest er det jo som bekendt selveste Pavement som har besluttet sig for at tage på tour igen, nå ja og så selvfølgelig også lige smide en greatest hits på gaden. Det store spørgsmål er så hvilke motiver der ligger bag, er pengene blevet brugt eller har man begravet gamle stridigheder. En god indikator er selvfølgelig om det pågældende band har tænkt sig at indspille nyt som det f.eks. er med Dinosaur Jr som har udgivet 2 aldeles glimrende albums siden de er blevet genformet, eller er det kun for at høste det man har fortjent men som man ikke fik med i første omgang, som sådan ca. er den stuerene version af Johnny Rotton’s beskrivelse af The Sex Pistols’ genforeningstour som jo bragte dem forbi Roskilde til et ganske kort visit tilbage i 1996.

Man havde det måske på fornemmelsen da de troppede op der på Roskilde tilbage 2004 uden så meget som at sige et ord fra scenen, Kim Deal stod der lidt ude på siden og kæderøg sig igennem de sange hvor hun ikke skulle synge. Hvis man stadig var i tvivl om Pixies motiver så kunne man ihvertfald være sikker på at de gamle skår imellem Deal og Black ikke var klinket ved at se dokumentaren “LoudQUITLoud” som netop omhandlede Pixies reunion tour. Her kunne man bl.a. se at søstrene Deal slet ikke kørte i den samme bus som resten af bandet, og at de stadig var iskold luft imellem de to frontfigurer, den store succes til trods. Tilbage i starten af 2008 udtalte Frank Black at genforeningen var slut, selvom bandet faktisk havde gjort gentagne forsøg på at indspille en plade, i 2009 kunne man dog igen finde bandet samlet til at spille koncerter, og i sommeren 2009 udtalte Black at bandet ville indspille et nyt album i løbet 2010, men nu er det andre toner man kan høre fra forsangeren. På diverse udenlandske blogs er Frank Black netop i disse dage citeret for at det fra nu af handler om pengene, det kunstneriske har de lissom været igennem, helt præcist siger Black, “We’re interested in anything that’s going to earn us a fair wage. It’s not to say it’s not about art, but we made that art fucking 20 years ago. So forget the fucking goddamn art. This ain’t about the art anymore. I did the arty farty part. Now it’s time to talk about the money.“.

Det bliver altså spændende at se hvad fremtiden indeholder for Pixies, de er på tour igen til sommer og kan som tidligere nævnt bl.a. opleves på Primavera Sound i Barcelona.

Se klip fra LoudQUITLoud efter hoppet der på fornemste vis sammenfatter det dysfunktionelle forhold imellem bandets medlemmer, deres enorme succes og så et fantastisk koncerklip.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS