Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Frekvens Favoritter SPOT 2010

Frekvens vil igen i år være godt repræsenteret på SPOT med både skribenter og DJ”s, så i løbet af den kommende tid kan du se frem til anmeldelser, reportager og andet gejl fra den århusianske branchefestival, som i år tegner til at blive ret interessant. Her er, hvad vi glæder os til at høre.

Anders:
Benni Hemm Hemm (ArcHauz, fredag 16.00)

Hvorfor ikke starte SPOT i selskab med “den islandske Sufjan Stevens” og hans indie-bigband? Jeg tror, det kan blive en ganske hyggelig og småfinurlig stund med en kompetent singer-songwriter, der ikke er bange for blæsere, centralt placeret i lydbilledet. Hans albums får generelt pæne – men ikke overvældende – anmeldelser, men jeg har en formodning om, at Benni Hemm Hemm fungerer godt live. Og så har jeg bare en forkærlighed for islandsk musik, der ikke lyder alt for islandsk.
Runners up: Murder, CODY, First Aid Kit, Kasper Spez og Frodegruppen 40

Stine:
Fallulah (Officerspladsen, fredag 18.15)

Jeg er så evigt træt af, at musik (indie eller ej) skal deles op i bands med kvindelig eller mandlig forsanger. Og det glæder mig, når der kommer noget frem, hvor man nyder musikken og skider højt på køn. Derfor glæder jeg mig til at høre Fallulah, som jeg stadigvæk finder charmerende trods skamspilning i Sport på 3″eren. Jeg har også tænkt mig at finde plads i mit program til Kellermensch og Murder.

Mette:
Ghost Society (Rytmisk Sal, fredag 18.45)

Ghost Society er et af de bands, jeg glæder mig mest til at høre på Årets Spot festival. Konstellationen Ghost Society består af folk fra People Press Play, Blue Foundation, Choir of Young Believers og Lake Placid. Bandet spiller støjrock/pop med et kraftigt strøg af himmelrock, særligt vokalmæssigt, som man kender det fra netop Choir of Young Believers og Blue Foundation. Ønsker man at tjekke bandet ud inden festivalen, kan man slå et smut forbi deres MySpace og lytte til de fremragende numre Love Love og/eller Better Days.                                                                                                                                                                                                                                     Runners up: Ginger Ninja, Thomas Dybdahl, Lars and The Hands of Light og Cody.

Kristian:
Deportees (Rytmisk Sal, fredag 20.45)
Super melodisk, elegant og velklingende svensk popmusik, der fortjent har været nomineret til både P3 Guld og Grammyer i hjemlandet. Deres album fra sidste år, “Under The Pavement – The Beach”, bør appellere til både fans af Moz, Håkan H og måske endda Arcade Fire.
Runners up: Kiss Kiss Kiss, Supershine og Dansk Fløde.

Roy:
Thee Attacks (Filuren, Fredag 23.15)
Nu har jeg fået hørt deres debutalbum, “That”s Mister Attack To You”, en hel del, og jeg har på fornemmelsen at deres stilsikre, Kinks-inspirerede garagerock egner sig glimrende til at blive fremført live. Hvis de er ligeså cool i virkeligheden, som de lyder på plade, skal det i hvert fald nok blive godt.
Runners up: Lars and the Hands of Light, Black City og Michael Falch.

Peter:
Sleep Party People (Ridehuset, Lørdag 16:40)
Musikken er lidt mystisk og lidt mærkelig, men man forstår på den anden side godt, hvorfor en mands projektet Sleep Party People har fået så ufattelig meget ros, for sangene indeholder en melankoli og skønhed som vi sjældent ser udført med samme sikkerhed på disse breddegrader. Har ikke rigtig lyst til at nævne det, men altså hvis man er til det mere stenede Animal Collective, så er man sikkert også til Sleep Party People.
Runners up: Frodegruppen 40, First Aid Kit

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Mette
May 21, 2010 kl. 9:49

@Anders: Der står på Benni Hemm Hemms Myspace, at de kommer fra Edinburgh? Men Spot skriver ganske rigtigt, at de kommer fra Island – weird.

Anders O
May 21, 2010 kl. 11:12

Hmm, det kan være, at de bor der nu. Det skal jeg ikke kunne sige, men et godt valg i så fald. De er under alle omstændigheder fra Island, hvilket vel også har kvalificeret dem til at tage del i en nordisk festival.

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS